PNL solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru recursul compensatoriu

0
71

Partidul National Liberal solicita convocarea unei sesiuni extraordinare, atat la Camera Deputatilor cat si la Senat. Este foarte important ca inainte de inceperea sesiunii ordinare, Parlamentul Romaniei sa-si clarifice pozitia pe cateva proiecte de lege aflate in dezbaterea parlamentara si care sunt de interes public.

Conform regulamentului celor doua Camere si conform Constitutiei Romaniei, in sesiunea extraordinara se pot dezbate proiecte de lege care exista deja pe parcursul parlamentar, pentru care Camerele Parlamentului au fost sesizate.

Asadar, PNL considera ca este vital ca in sesiunea extraordinara sa fie dezbatuta si respinsa legea privind recursul compensatoriu. De asemenea, Partidul National Liberal solicita respingerea legii privind investigarea magistratilor, Sectia de investigare a magistratilor.

Citeste si :  PNL Dolj - Primarii liberali ai Craiovei : Nicolae Romanescu – primarul vizionar !

Nu in ultimul rand, sunt doua proiecte cu un impact economic si social, aflate in dezbaterea Parlamentului, care trebuie transate din punct de vedere decizional. Vorbim de OUG 114, OUG care a blocat investitiile, a alungat investitorii, a blocat creditarea, de asemenea, si care a crescut taxele si tarifele in Romania.

In acelasi timp, exista OUG 51 a Guvernului Romaniei, sesizata inclusiv de Avocatul Poporului pe probleme de constitutionalitate, prin care transportul judetean a fost scos din sfera serviciilor publice. Asta inseamna ca elevii care fac naveta, la nivel de judet, pot sa ramana fara decontarea navetei, fiind pusi in situatia sa faca autostopul si sa-si pericliteze siguranta.

Mai exista un proiect extrem de important, aflat intr-un sertar incuiat al Camerei Deputatilor, la Comisia juridica, despre care PSD si ALDE nu mai spun nimic. Acesta se refera la amnistie si gratiere. Este un proiect uitat, de atac la Justitie si care poate, in orice secunda, sa favorizeze din nou infractorii, asa cum ne-a obisnuit aceasta majoritate in ultima perioada.

Citeste si :  Florin Citu ii AMENINTA pe Valcov si Teodorovici!

Asadar, pe ordinea de zi pe care o propunem presedintilor celor doua camere dar si premierului Dancila, care are decizia politica la PSD, se afla si respingerea acestui proiect aflat la Comisia juridica, privind amnistia si gratierea.

Este posibila convocarea unei sesiuni extraordinare, in perioada 26 august- 30 august. Noi am pregatit deja aceasta solicitare si parlamentarii Partidului National Liberal sunt dispusi si unii dintre ei au semnat deja pentru convocarea acestei sesiuni extraordinare.

Citeste si :  Iohannis: Votul din Senat reprezinta un act de crasa sfidare a romanilor care si-au exprimat optiunea clara la referendum

In perioada urmatoare, asteptam decizia politica a celor care au majoritatea, daca nu, vom apela la articolul constitutional de convocare a sesiunii extraordinare, cu o treime din numarul deputatilor sau senatorilor.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.