PNL, USR, PMP, ALDE, Pro Romania si grupul minoritatilor sustin alegerea primarilor in 2 tururi. Orban: „Problema este sa pregatim foarte bine plenul”

0
81

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri seara, in direct pe B1 TV, ca, alaturi de PNL, USR, PMP, ALDE, Pro Romania si grupul minoritatilor sustin si ele revenirea la alegerea primarilor in doua tururi, ceea ce face foarte probabila adoptarea actului normativ.

„Am avut astazi o discutie. Eu le-am explicat si le-am spus ca avem majoritate in Camera Deputatilor, unde au ajuns in dezbatere trei proiecte de lege, unul al PNL, altul al PMP, care este cel mai bine pozitionat, pentru ca a fost aprobat de Senat si este in cea mai buna pozitie. Problema este sa pregatim foarte bine plenul. Sa introducem pe ordinea de zi un punct care se dezbate, pentru ca sunt puncte care apar pe ordinea de zi, dar sunt la numarul 87 si nu ajung niciodata sa fie dezbatute, pentru ca dupa sa mearga la votul final. Exista o majoritate in Camera Deputatilor, care poate sa adopte legea primarilor in doua tururi”, a declarat Ludovic Orban, in emisiunea „Dosar de politician” moderata de Silviu Manastire.

Intrebat daca este gata sa angajeze raspunderea Guvernului pe aceasta tema, Ludovic Orban a raspuns: „Am fost onest, am spus din capul locului. Sunt anumite teme, cum e justitia, unde nu pot sa emit OUG, pentru ca a avut loc un referendum, sistemul electoral, unde este vorba de drepturi, unde nu este necesar. Singura problema este sa ne coordonam eforturile, sa ne mobilizam parlamentarii si sa fructificam majoritatea certa, care exista. Pentru ca, pentru alegerea primarilor in doua tururi, acest mod de alegere este sustinut de PNL, USR, PMP, ALDE, Ponta (n.r. – Pro Romania), avem sprijin si din partea grupului minoritatilor si mai sunt si parlamentari individuali, care pot fi convinsi sa voteze. Pe calculele mele, pe care le-am prezentat colegilor mei, avem aceasta majoritate”.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Ludovic Orban, noul presedinte al Partidului National Liberal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.