Podul jucariilor, intre Romania si Ucraina

0
225

Podul istoric de la Sighetul Marmatiei, care face legatura dintre Romania si Ucraina, a devenit un pod al jucariilor. Politistii de frontiera si voluntarii l-au umplut de o parte si de alta cu tot felul de animalute de plus, astfel incat copiii refugiati care intra in tara noastra sa-si poata alege ceva si sa zambeasca un pic.

„Podul istoric care face legatura dintre Romania si Ucraina, PTF Sighetu Marmatiei – PTF Solotvino, a devenit un pod al jucariilor. Oamenii simpli, politistii de frontiera si voluntarii s-au ingrijit sa amplaseze aceste jucarii pe marginile podului, astfel incat la intrarea in Romania, copilasii care vin din Ucraina sa poate sa-si ia o jucarie de plus. Zambetul copiilor in momentul in care isi aleg jucariile, bucuria acestora cand primesc dulciuri si fructe de la politistii de frontiera pe arterele de control parca mai alina durerea din ochi mamelor. In Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei, politistii de frontiera acorda tot sprijinul necesar cetatenilor ucraineni care vin in tara, dar isi indreapta atentia si spre copilasii acestor mame”, a scris, intr-o postare pe Facebook, Politia de Frontiera Sighetul Marmatiei.

Politia de Frontiera anunta joi dimineata ca 15.286 de cetateni ucraineni au intrat in tara miercuri, in crestere cu 0,4 % fata de ziua precedenta. „In data de 16.03.2022, in interval de 24 de ore, la nivel national, prin punctele de frontiera au intrat in Romania 63.708 de persoane, dintre care 15.286 cetateni ucraineni (in usoara crestere de 0,4% fata de ziua precedenta). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat in Romania 7.305 cetateni ucraineni (in usoara scadere cu 1,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 6.422 cetateni ucraineni (crestere cu 2,%)”, transmite Politia de Frontiera.

De la declansarea acestei crize, pana la data de 16.03.2022, ora 24.00, la nivel national, au intrat in Romania 456.284 cetateni ucraineni. Romanii s-au mobilizat exemplar si i-au primit cu mancare, produse de igiena, corturi incalzite, le-au asigurat transport, cazare, locuri de munca, informatii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.