Politia Romana : Aproape 1.000 de infracţiuni, constatate în prima zi din 2023

0
689

Poliţiştii au intervenit, în prima zi din 2023, la aproape 3.500 de sesizări, iar în urma activităţilor desfăşurate în teren au aplicat peste 2.800 de de amenzi. Au fost constatate 919 infracţiuni, 136 de persoane fiind surprinse în flagrant delict. De asemenea, au fost depistate 9 persoane urmărite naţional sau internaţional.

“Polițiștii au intervenit, ieri, la aproape 3.500 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat peste 2.800 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.

La data de 1 ianuarie a.c., aproape 9.000 de poliţişti au acționat, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 241 de acțiuni și s-a intervenit la 3.488 de evenimente, dintre care 3.119 sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 919 infracțiuni, 136 de persoane fiind surprinse în flagrant delict.
De asemenea, au fost depistate 9 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 10 măsuri preventive.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 2.804 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 1.400.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 105 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 306 permise de conducere și au fost retrase 74 de certificate de înmatriculare.
Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi astăzi, având în vedere numărul mare al celor care se întorc din minivacanța de revelion.
Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.”, se arata in comunicatul emis de IGPR.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.