Politia Rutiera poate folosi iar radarele din masini neinscriptionate si care nu sunt amplasate in locuri vizibile

0
87

CCR a dat verde, din nou, Politiei Rutiere sa foloseasca radarele din masini neinscriptionate si care nu sunt amplasate in locuri vizibile. Curtea Constitutionala a respins miercuri, pentru a doua oara, modificarea Codului rutier prin care Politiei ii era interzis sa utilizeze dispozitivele de masurare a vitezei din autovehicule care nu au inscrisurile Politiei si nu sunt amplasate in locuri vizibile.

Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi.

Legea fusese adoptata de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, pe 14 mai, cu 186 voturi ”pentru”, 21 ”impotriva” si 7 abtineri.

Modificarile Codului Rutier declarate neconstitutionale:

(3) Constatarea contraventiilor cu privire la faptele care incalca dispozitiile privind limitele de viteza se face numai cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau a mijloacelor tehnice omologate si verificate metrologic, consemnandu-se aceasta in procesul-verbal de constatare a contraventiei.

Citeste si :  Infrangere pentru USR la CCR!

(4) Dispozitivele destinate masurarii vitezei se instaleaza exclusiv pe autovehicule care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate masurarii vitezei se utilizeaza la o distanta maxima de 10 metri de autovehiculele care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de masurare a vitezei din autovehicule care nu prezinta inscrisurile si insemnele distinctive, de catre politisti care nu poarta uniforme, cu inscrisuri si insemne distinctive, conform alin. (l) si care nu sunt amplasate in locuri vizibile.

Modificarile au fost initiate de deputatul PNL Florin Roman si doar parlamentarii USR au votat impotriva. Sesizarea la Curtea Constitutionala a fost facuta de presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si :  In OUG pentru modificarea codurilor penale vor baga si AMNISTIA si GRATIEREA!

Este pentru a doua oara cand CCR respinge modificarile aduse Codului rutier in privinta obligativitatii Politiei de a instala radarele exclusiv pe masini inscriptionate si amplasate la vedere.

Astfel, in vara anului trecut, varianta adoptata de Parlament, tot la initiativa liberalului Florin Roman, prevedea ca masinile de politie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afisat cu 500 – 1.000 de metri inainte, pe sensul de mers. De asemenea, se arata ca masinile cu radar trebuie sa fie inscriptionate vizibil, dar si pozitionate vizibil, iar dispozitivele radar de tip pistol sa nu poata fi folosite la mai mult de 10 metri de masina de politie.

Citeste si :  Alina Gorghiu iese la atac dupa anuntul CCR.

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a atacat modificarile aduse Cdului rutier la CCR, iar noiembrie 2018 legea a fost respinsa.

Lasa un comentariu aici !

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.