Polițiștii au dat amenzi în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în ultimele 24 de ore

0
198

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 14.894 de abateri contravenţionale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,3 milioane de lei, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă efectuând 38 de controale în urma cărora au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 111.500 de lei, informează MAI.

Potrivit unui comunicat, poliţiştii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.568 de evenimente pentru menţinerea ordinii publice şi în situaţii de urgenţă, fiind semnalate 869 de posibile infracţiuni.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti, s-au dispus măsuri preventive pentru 28 de persoane, au fost identificaţi 20 de autori în 14 dosare. În aceeaşi perioadă de timp, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 218 autori de infracţiuni care au săvârşit 230 de fapte penale, fiind depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acţiunilor desfăşurate pentru menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie, poliţiştii rutieri au reţinut 666 de permise de conducere şi au retras 289 de certificate de înmatriculare.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.114) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 99 pentru stingerea de incendii. Au fost emise 17 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă “RO-ALERT”.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din 18 martie până în prezent au fost emise 40.795 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 65 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32.6%.

În ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 27.883 de mijloace de transport şi 113.395 de persoane, dintre care 10.893 de cetăţeni ucraineni.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.