Posibile cauze ale incendiului de la Notre Dame, identificate de anchetatori. Cat va costa reabilitarea catedralei

0
120

O tigara nestinsa sau o defectiune la sistemul electric se numara printre posibilele cauze ale incendiului care a afectat grav Catedrala Notre Dame din Paris pe 15 aprilie, au anuntat autoritatile franceze care se ocupa de ancheta, potrivit foxnews.com.

Autoritatile franceze iau in calcul ipoteza unui accident si elimina posibilitatea ca incendiul sa fi fost provocat intentionat. Victima unui incendiu izbucnit in aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitata anual, in medie, de 12 milioane de persoane, a fost partial distrusa, flesa si o mare parte din acoperis prabusindu-se sub flacari.

Citeste si :  Cancelarul german Angela Merkel merge la Paris pentru convorbiri cu presedintele francez Emmanuel Macron pe diverse teme, inclusiv relatiile cu Statele Unite

Politistii au efectuat „sute de audieri ale martorilor”, printre care s-au numarat muncitori, paznici si reprezentanti ai companiilor care desfasurau lucrari de renovare si restaurare la catedrala, iar ancheta preliminara a stabilit ca a fost vorba despre un accident, potrivit reprezentantilor Parchetului din Paris. Ancheta insa va continua pentru a stabili cu exactitate cauzele incendiului, a transmis, printr-un comunicat emis miercuri, procurorul Remy Heitz.

Doar 9% dintre promisiunile de donatii pentru Catedrala Notre-Dame, monumentul simbol al orasului Paris, au fost concretizate, a anuntat, pe 14 iunie, ministrul francez al Culturii, Franck Riester. Ministrul francez a declarat ca, din suma totala promisa de 850 de milioane de euro, doar 80 de milioane de euro au fost deja trimise de donatori. Promisiunile de donatii au fost facute unui numar de patru structuri, La Fondation de France, la Fondation pour le patrimoine, la Fondation Notre-Dame si Centre des monuments nationaux, precum si statului francez.

Citeste si :  Istoria ? Un amanunt neinteresant pentru Administratia PSD Craiova ... Podul Stirbei un mic exemplu ..

Potrivit Franceinfo, donatiile facute deja, prin cec sau virament bancar, provin mai ales de la persoane private. Cele mai importante donatii anuntate, precum cele din partea familiilor Arnault si Pinault, vor fi trimise treptat, „in functie de deviz”, potrivit documentelor furnizate de Ministerul Culturii. Pe 11 mai, Adunarea Nationala a Frantei a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame in cinci ani, un termen considerat de unii experti „ambitios”. Expertii au estimat ca restaurarea ar urma sa coste intre 600 si 700 de milioane de euro.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.