Compania Nationala Posta Romana a inceput distribuirea pensiilor si face demersuri pentru a finaliza achitarea intr-un interval cat mai scurt, pentru a veni, astfel, in sprijinul beneficiarilor, in aceasta perioada dificila. De asemenea, compania a stabilit o procedura de lucru speciala pentru gestionarea situatiei particulare de la Suceava, acolo unde municipiul si 8 comune se afla in carantina.
In ciuda pandemiei cu care ne confruntam, Posta Romana se adapteaza la evolutia situatiei cautand, in permanenta, masuri pentru a-si continua activitatea si a-si respecta angajamentul fata de toti pensionarii, de a distribui in continuare toate pensiile direct in usa acestora, indiferent de coltul tarii in care traiesc si de situatiile speciale cu care ne confruntam.
„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor intr-un timp cat mai scurt, indiferent de situatia in care ne aflam. Calendarul normal de distribuire a prestatiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, impreuna cu colegii mei, toti postasii din tara, care sunt de fapt eroii acestei situatii, vom incerca sa facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cat mai repede fata de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne sta in putere ca banii sa ajunga la toti pensionarii, astfel incat toata lumea sa aiba bani in casa inainte de sarbatorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Postei Romane.
Astfel, salariatii Postei Romane vor lucra la capacitate maxima pentru a face posibila distribuirea pensiilor intr-un timp mai scurt, reafirmandu-si parteneriatul asumat fata de Ministerul Muncii, Casa de Pensii, dar mai ales fata de pensionari.
De asemenea, ca urmare a instituirii masurii de carantina in Municipiul Suceava si in zone limitrofe pe teritorul a 8 comune, Adancata, Salcea, Ipotesti, Bosanci, Moara, Scheia, Patrauti si Mitocu Dragomirnei, compania a stabilit o procedura de lucru pentru a asigura distribuirea prestatiilor sociale in deplina siguranta, atat pentru cei 61 de factori postali responsabili de zonele mentionate, cat si pentru beneficiarii drepturilor sociale. Astfel, deplasarea in teren a postasilor se va face cu mijloace mecanizate, puse la dispozitie de Oficiile Judetene de Posta, in vederea reducerii expunerii acestora pe strazi, dar si pentru a realiza un numar crescut de distribuiri in aceeasi zi, astfel incat perioada de achitare sa fie comasata.
Pe toata perioada realizarii activitatii, factorii postali vor avea asupra lor legitimatii si adeverinte de la angajator, completate si semnate.
Toti factorii postali sunt echipati corespunzator, fiind protejati cu masti, manusi si dezinfectant si au fost reinstruiti sa evite interactiunea in momentul in care ajung la usile oamenilor. Acestia vor respecta distanta de 2 metri fata de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, catre beneficiar, pe cat posibil, in plic pe care vor fi inscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de catre beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. In cazul in care acestia nu detin unul propriu, va fi pus la dispozitie de catre postas. Durata operatiunii nu va fi mai lunga de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar.
Astfel, prin profesionalismul si dedicarea factorilor postali, chiar si in aceasta stare de urgenta, Posta Romana demonstreaza, inca o data, ca este un partener social strategic atat pentru institutiile statului, cat mai ales pentru cetatenii din aceasta tara.
Views: 0