Pozitia ARC – Actiunea pentru Renasterea Craiovei fata de anuntul ADP Dolj privind emiterea acordului de mediu pentru construirea fabricii de bioetanol Clariant

0
81

Anuntul publicat de ADP Dolj privind emiterea acordului de mediu pentru construirea fabricii de bioetanol Clariant a fost dur taxat de Actiunea pentru Renasterea Craiovei care a dat un comunicat in acest sens .

“Incredibil. Agentia pentru Protectia Mediului Dolj a publicat ieri anuntul privind emiterea acordului de mediu pentru construirea fabricii de bioetanol Clariant, in miezul protestului populatiei izbucnit chiar in aceeasi zi, la consultarea publica privind un proiect conex fabricii.
Specificam cu fermitate ca pozitia ARC nu vizeaza problema de fond a investitiei, acest subiect fiind apanajul expertilor, ci atitudinea autoritatii in domeniu, APM Dolj, in frunte cu directorul Monica Mateescu, declinarea responsabilitatii, incompetenta si chiar reaua credinta a reprezentantilor institutiei.

Citeste si :  Scrisoare deschisa : Opinie profesionala despre proiectul de a deschide fabrica de bioetanol celulozic (Clariant) si co-generare (GETEC) la Podari, langa orasul Craiova

Ce este cu adevarat revoltator este felul in care directorul APM Dolj, Monica Mateescu, a raspuns cu privire la acordul de mediu cand a fost intrebata de jurnalisti care este stadiul procedurii. Aceasta a declarat in fata camerelor de luat vederi ca procedurile se apropie de final si ca urmeaza sa fie dat avizul, fara sa spuna ca, de fapt, acordul este deja publicat sau gata sa fie publicat!
Anuntul emiterii acordului de mediu a fost publicat pe site-ul APM Dolj ieri, 22 august, in aceeasi zi in care a fost data aceasta declaratie, insa ora adaugarii nu este publica.

Cert este ca la ora 15:00-15:30, directorul APM Dolj se facea ca nu stie ca avizul este deja dat. Greu de crezut, insa, ca acordul a fost dat pe repede inainte, dupa intoarcerea reprezentantilor APM la sediu, undeva in jurul orei 16:00, cel mai devreme, mai ales ca programul de lucru al institutiei este pana la 16:30.
APM Dolj sfideaza, pur si simplu, cetatenii ale caror drepturi ar trebui sa le protejeze.” se mentioneaza in comunicatul ARC – Actiunea pentru Renasterea Craiovei.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.