Prefectul de Dolj, Nicusor Rosca a fost prezent la distributia pachetelor cu produse de igiena la primariile din Dolj din partea Guvernului Romaniei

0
309

Prefectul de Dolj, Nicusor Rosca, a mers astazi in judet, unde a inceput distributia pachetelor cu produse de igiena la primarii. Aceste pachete cu produse de igiena au fost achizitionate de Guvernul Romaniei, printr-un proiect finantat in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

In total, in judetul Dolj, vor beneficia de pachetele de igiena un numar de 46580 de persoane.

Institutia Prefectului coordoneaza toata aceasta activitate, iar in cateva zile, primariile vor incepe sa distribuie aceste pachete catre beneficiari.

Citeste si :  Doi oameni au murit, într-un accident de mașină, în Dolj

Fiecare pachet contine 4 periute de dinti ambalate individual, 4 tuburi de pasta de dinti de 75 ml, 1 tub de sapun lichid de 500 ml, 1 tub de sampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de sampon pentru adulti de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistenta materiala de baza acordate in cadrul proiectului finantat din POAD sunt:

-persoanele carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;

Citeste si :  Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca : La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!

-familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

-persoane aflate temporar in situatii critice de viata, respectiv victime ale calamitatilor, persoane dependente si in alte situatii asemanatoare stabilite prin anchetele sociale si care se afla in situatii deosebite de vulnerabilitate, in anumite conditii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.