Prefectul de Dolj, Nicusor Rosca, s-a asigurat ca pachetele alimentare de la Guvernul Romaniei au ajuns la Craiova in cele mai bune conditii
Prefectul de Dolj, Nicusor Rosca, s-a asigurat ca pachetele alimentare de la Guvernul Romaniei au ajuns la Craiova in cele mai bune conditii

Prefectul de Dolj, Nicusor Rosca, s-a asigurat ca pachetele alimentare de la Guvernul Romaniei au ajuns la Craiova in cele mai bune conditii. Astfel, in urmatoarele zile, vor fi distribuite in Banie 1.954 de pachete pentru beneficiarii din municipiul nostru, prin intermediul Directiei Generala de Asistenta Sociala Craiova.

Produsele alimentare au fost achizitionate de Guvernul Romaniei, prin intermediul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Institutia Prefectului judetului Dolj coordoneaza toata aceasta activitate.

Citeste si :  Situatie epidemiologica Dolj : 2.734 de persoane izolate la domiciliu, 236 de persoane aflate in carantina si 22 persoane au iesit din carantina.

Fiecare pachet ce va ajunge la persoanele defavorizate are o greutate de peste 25 de kilograme si contine faina, malai, paste fainoase, ulei, zahar, orez, conserve cu carne de porc si de vita, conserva pate de porc, gem de fructe si gem dietetic.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistenta materiala de baza acordate in cadrul proiectului finantat din POAD sunt: persoanele carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare; familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; persoane aflate temporar in situatii critice de viata, respectiv victime ale calamitatilor, persoane dependente si in alte situatii asemanatoare stabilite prin anchetele sociale si care se afla in situatii deosebite de vulnerabilitate, in anumite conditii.

Citeste si :  Ionel Danca, Seful Cancelariei Premierului, prezinta bilantul primelor 10 zile de guvernare liberala

Institutia Prefectului – Judetul Dolj

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.