Prefectul județului Dolj, Nicolae Roșca, a avut o întâlnire de lucru cu directorii unităților medicale din județul Dolj

0
406

Prefectul județului Dolj, Nicolae Roșca, a avut în cursul zilei de miercuri, 25 august 2021, o întâlnire de lucru cu directorii unităților medicale din județul Dolj, în vederea pregătirii spitalelor și personalului medical pentru un nou val de îmbolnăviri cu SARS-COV2.

Reprezentantul Guvernului în județul Dolj a solicitat conducerii tuturor spitalelor din județul Dolj o situație exactă a cantităților de materiale medico-sanitare (echipamente de protecție, măști, mănuși, halate, dezinfectanți etc.), dar și e personalului medical disponibil în fiecare unitate medicală.

“Observăm o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-COV2, dar și a numărului de pacienți care ajung în secțiile de terapie intensivă. Le-am solicitat directorilor de unități medicale să își ia măsurile necesare pentru a face față unui nou val de îmbolnăviri, să mărească numărul de paturi pentru persoanele diagnosticate COVID – 19, spațiilor pentru suspecții SARS-COV2, fiind pregătiți să amenajăm și un număr mai mare de paturi de Terapie Intensivă, atât pentru adulți cât și pentru copii. Totodată, este important ca în unitățile medicale să fie reverificate stațiile de alimentare cu oxigen, instalațiile electrice, stocurile de medicamente, dar și de materiale medico-sanitare”, a precizat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

La discuții au participat și director executiv al Direcției de Sănătate Publică Dolj, Iuliana Manea, precum și col. Bogdan Vlăduțoiu, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Oltenia” al Județului Dolj.
Conform situației epidemiologice întocmită de specialiștii DSP Dolj, astăzi, 25 august 2021, la nivelul județului Dolj 121 persoane urmează tratament medical după ce au fost diagtnosticate pozitiv cu SARS-COV2. Dintre acestea, 16 primesc îngrijiri medicale de specialitate în secția de Terapie Intensivă. Conform reprezentanților unităților medicale, niciunul dintre pacienții internați în ATI nu este vaccinat.

Reamintim doljenilor că au posibilitatea de a urma o schemă de vaccinare adresându-se atât medicilor de familie, dar și personalului medical aflat în centrele de vaccinare.

Precizăm faptul că în județul Dolj sunt funcționale următoarele centre de vaccinare:
1. Sala Sporturilor ,,Ada Nechita,, – Bailesti, str. Amza Pellea, nr. 40
2. Casa de Cultură – Calafat, str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 34
3. Sala Polivalentă C4 – Craiova, bd. Ilie Balaci, nr. 6
4. Fosta Școală Gimnazială nr. 4 – Dăbuleni, str. Unirii, nr. 120
5. Școala Profesională Daneți nr. 2 – sat Daneţi, str. Principală, nr. 216
6. Sala de sport – Filiasi, bd. Racoțeanu, nr. 148
7. Sediu administrativ UAT – sat Moţăţei, str. Baii, nr. 1
8. Casa de Cultura, Plenița, str. Traian, nr. 42
9. Școala Tunarii Vechi – Poiana Mare, sat Tunarii Vechi, str. Mihai Viteazul, nr. 153
10. Casa de Cultură – Segarcea, str. Republicii, nr. 76
11. Centru de vaccinare Ford Craiova, Str. Preciziei , C10ACSA

Instituția Prefectului – Județul Dolj

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.