Premierul Ciucă refuza orice noua taxa, inclusiv „taxa de solidaritate” pe care PSD vrea sa o impuna marilor companii

0
57

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat, miercuri, dupa sedinta coalitiei, ca nu se va introduce „taxa de solidaritate” pe care PSD si UDMR doresc sa o impuna marilor companii.

”Exact ce am am asumat in programul de guvernare, anul acesta nu vom introduce noi taxe”, a spus Ciuca, precizand ca programul de guvernare va fi aplicat asa cum a fost aprobat in Parlament.

Intrebat daca exista riscul ca banii din PNRR sa fie gestionati de baronii locali, prim-ministrul a spus: „Este prima data cand aud acest subiect. Nu guvernam tara pentru a ne duce cu fondurile predilect catre o anumita regiune sau catre un anumit judet. Ne-am asumat sa asiguram dezvoltarea echitabila a fiecarei regiuni si a fiecarui judet”, a afirmat Ciuca, la Palatul Parlamentului.

Citeste si :  Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica : Alegerile au menirea de a consolida un parteneriat corect şi transparent între echipa PNL şi doljeni

Despre buget, premierul a spus că luni va fi o primă formă a proiectului, iar aprobarea în Parlament a rămas pentru data de 23 decembrie.

Nicolae Ciucă a mai spus că subiectul prefecţilor se discută în acest moment în coaliţie.

”Trebuie să facem în aşa fel încât să mărim capacitatea de absorbţie ( a fondurilor europene, nr). Nu este vorba doar de PNRR, ci şi de fondurile operaţionale şi cele de coeziune”, a afirmat Ciucă.

Întrebat dacă există riscul ca banii din PNRR să fie gestionaţi de baronii locali, prim-ministrul a spus: ”Nu guvernăm ţara pentru a ne duce cu fondurile predilect către o anumită regiune sau un anumit judeţ. Ne-am asumat să asigurăm dezvoltarea echitabilă a fiecărui judeţ şi a fiecărei regiuni”.

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.