Premierul Florin Cîţu: Vom pune în dezbatere publică bugetul pentru 2021, cred că în seara aceasta ori dimineaţă

0
76

Premierul Florin Cîţu a declarat că bugetul pentru 2021 va fi pus în dezbatere publică miercuri seara sau joi dimineaţa. El a adăugat că investiţiile în acest an vor creşte, iar în buget sunt prevăzuţi şi banii necesari campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

„Vom pune în dezbatere publică bugetul pentru 2021, cred că în seara aceasta ori dimineaţă. Creşterea economică este estimată pentru 2021 la 4,3% de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, cu un PIB nominal intern brut de 1.116 miliarde lei şi aici aş vrea să fim foarte atenţi – 1.116 miliarde de ei este cam la fel cu cel de anul trecut şi similar cu cel din 2019, deci avem trei ani la rând în care PIB nominal a fost aproape constant. În această perioadă, cheltuielile au crescut foarte mult. Deficitul bugetar pe care îl estimăm este de 7,14 – 7,15 – 7,16, vom vedea, aici încă îl calculăm exact să vedem care va fi valoarea finală. Aici ne vom opri. (…) . Revenirea de 3%, vom reveni pe cash în 2024, pentru 2022 estimăm un deficit de 5,84. Veniturile anul acesta vor avea o creştere de 13% faţă de anul trecut, dar aici atenţie sunt o mare parte din venituri pe care le-am amânat anul trecut şi le vom încasa în acest an”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Citeste si :  Mihai Belu : Un fost vânzător de paratrăsnete poate să fie Președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Premierul Florin Cîţu a mai spus că şi investiţiile vor creşte în acest an.

„Aş vrea să vorbesc un pic de investiţii. Ele anul trecut, execuţia bugetară a fost cu 10 miliarde mai mare ca în 2019 şi am vrut ca jumătate dintre investiţii să fie făcute din fonduri europene, jumătate de la buget. Investiţiile vor creşte aproape la 16 miliarde lei faţă de anul trecut, sper 60% să fie din fonduri europene şi 40% din buget. Stopăm şi vom încerca să reducem cheltuielile structurale. La sănătate vom continua acele programe şi în 2021 şi mai apare o cheltuială suplimentară – vaccinul, banii sunt puşi acolo şi în campania de vaccinare şi în plata vaccinului. Bugetul va fi aprobat săptămâna viitoare”, a completat Cîţu.

Citeste si :  Ludovic Orban EXCLUDE orice posibilitate ca Florin Cîțu să fie SCHIMBAT din funcția de premier

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.