Premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită de lucru în Craiova.

0
351

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent azi in Craiova unde a vizitat fabrica Ford Otosan, unde au fost lansate cele doua modele noi de mașini, Transit Courier și Tourneo Courier.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, că a făcut un test-drive cu noul Turneo şi este mândru că o asemenea maşină poate rivaliza cu orice model concurent produs în altă fabrică a lumii, fiind o maşină cu un brand american, dar în mod clar cu suflet oltenesc. Şeful Executivului a anunţat că vrea să revină aici anul viitor, când se vor lansa primele modele electrice Ford produse în România”.

Şeful Executivului a mai spus că vrea să revină aici anul viitor, când se vor lansa primele modele electrice Ford produse în România.

“Am fost astăzi la uzina Ford din Craiova pentru a participa la lansarea a două noi modele realizate aici în România.
Sunt mândru că o asemenea mașină, care poate rivaliza cu orice model concurent produs în altă fabrică a lumii, se face aici, la noi, în România! Este o mașină cu un brand american, dar în mod clar cu suflet oltenesc!
Am văzut trei hale de producție. M-a impresionat atât nivelul tehnologic, cât și profesionalismul tuturor angajaților. Există aici o tradiție îndelungată a priceperii, a talentului, a muncii susținute și bine făcute.
Românii pot cumpăra automobile de calitate produse de noi, în România, atât pentru transportul de marfă, cât și pentru familie. Îi invit pe toți românii să Cumpere Românește!”, a spus Marcel Ciolacu.

Dupa vizita de la Ford, Marcel Ciolacu a vizitat Fantasy Park.

Parcul este un proiect de aproape 2 milioane euro realizat de Primăria municipiului Craiova într-o zonă insalubră a oraşului, parcul având alei, un loc de joacă, un sat al piticilor, un teatru de vară şi o căsuţă-restaurant.

“Fără cuvinte când vezi o asemenea dezvoltare. Am înţeles că în aproape un an un loc părăsit în trecut, într-un cartier de blocuri foarte populat al Craiovei, a fost transformat într-un parc. Mă bucur mult de ceea ce se întâmplă în Craiova şi pentru ce face şi Cosmin Vasile la Consiliul Judeţean. Încet, încet, dacă faceţi şi cargo la Aeropotul din Craiova, deveniţi un hub şi pentru nordul Bulgariei şi pentru Serbia”, a spus Marcel Ciolacu.

Nu a fost o inaugurare a acesteia, ci doar încheierea etapei de construcție, urmând ca în cea de-a doua etapă să se mobileze cele trei căsuțe, să se monteze elementele de butaforie, instalațiile de iluminat și să înceapă și amenajarea skate park-ului care este acum în licitație pentru execuție.

“Urmează să aşteptăm un pic să crească plantele până la primăvară şi de asemenea să pregătim căsuţele pe care le vedeţi aici, cu mobilier şi foarte multă butaforie şi foarte multe lumini, aşa cum i-am obişnuit pe craioveni. Practic, acest parc are trei zone, una de părinţi, care alături de terasă are şi o scenă unde sperăm să evolueze cât mai mulţi artişti locali, apoi este zona de adolescenţi cu fitness, terasă şi din primăvară va începe construcţia unui skate park. Acum suntem în procedura de licitaţie pentru execuţie şi în această zonă a copiilor, care este foarte frumoasă şi suntem absolut convinşi că vor fi foarte mulţi copii care vor veni în acest parc. În primul rând pentru că este lângă Craioviţa, care nu are niciun parc important, deşi este un cartier aproape cât un oraş, având în vedere că are peste 80.000 de locuitori”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Dupa vizita de la Fantasy Park, delegatia a ajuns la Aeroportul International Craiova.

“Craiova s-a schimbat profund în ultimii ani. A devenit un oraș modern, vibrant și verde, un adevărat oraș european. Iar un mare merit îl are Lia Olguta Vasilescu și echipa sa din PSD.
Craiova și Olguța sunt dovada că un oraș se poate moderniza muncind zi de zi, fără a-ți agresa comunitatea cu proiecte începute peste noapte.
Mă bucur că modelul ei a fost preluat și de tânărul președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, care a demarat investiții ambițioase, precum modernizarea aeroportului.
Vorbim de o investiție de peste 100 de milioane de euro la Aeroportul Craiova, cea mai mare parte fiind fonduri europene nerambursabile. Va fi un terminal nou, cu infrastructură și echipamente la standarde europene.
De modernizarea aeroportului va beneficia și municipalitatea din Craiova, care devine o destinație turistică. Asta înseamnă munca în echipă, iar această echipă puternică dintre Olguța și Cosmin Vasile este secretul succesului. Iar un merit major în constituirea acestei echipe îl are și președintele organizației PSD Dolj, Claudiu Manda.
Este un exemplu de colaborare politică și administrativă de succes care sper că va fi multiplicat în cât mai multe alte județe ale țării.”, a spus Marcel Ciolacu.

“Premierul Marcel Ciolacu a efectuat, astăzi, o vizită de lucru în Craiova. Aceasta a început la fabrica Ford Otosan, unde au fost lansate cele doua modele noi de mașini, Transit Courier și Tourneo Courier. A urmat vizita in Fantasy Park, o nouă grădină publică amenajată de Primărie pe un teren degradat unde acum câțiva ani am casetat canalul Cornițoiu. Nu a fost o inaugurare a acesteia, ci doar încheierea etapei de construcție, urmând ca în cea de-a doua etapă să se mobileze cele trei căsuțe, să se monteze elementele de butaforie, instalațiile de iluminat și să înceapă și amenajarea skate park-ului care este acum în licitație pentru execuție. Fantasy Park se va deschide în primăvară când vor înflori și plantele sădite acum. Cea de-a treia parte a vizitei primului ministru a avut loc în șantierul de la extinderea Aeroportului Craiova, lucrare efectuată pe fonduri europene, în valoare de peste 110 milioane de euro și care va face ca, la finalul anului viitor, Craiova să aibă al doilea cel mai mare aeroport din România, după Otopeni. Acesta va fi în apropierea celor trei parcuri industriale (două deja pline de investitori, iar cel de-al treilea pe un teren de 180 de ha obținut cu sprijinul premierului Marcel Ciolacu de la Ministerul Justiției). De altfel, întreaga regiune Oltenia urmează să beneficieze de sprijinul primului ministru Marcel Ciolacu pentru o serie de investiții care vor duce la dezvoltarea acesteia: continuarea DE Craiova – Pitești, construcția DE Craiova – Lugoj și DE Craiova – Târgu Jiu, care sunt în proceduri premergătoare efectuării de lucrări, dar și DE Craiova – Calafat care urmează să fie prins într-un nou proiect. Orașul și județul se dezvoltă în ritm alert și ne bucurăm să avem siguranța unui sprijin guvernamental atât de consistent!”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.