Premierul Nicolae Ciucă a anunțat deschiderea primului drum expres din România

1
51

Premierul a anunțat la începutul ședinței de Guvern de joi că astăzi va avea loc inaugurarea primei porțiuni de drum expres din România. Nicolae Ciucă a punctat că prin deschiderea acestei porțiuni de drum expres, se va putea reduce semnificativ timpul petrecut în trafic de către români.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că joi va fi inaugurată centura ocolitoare a oraşului Balş, menţionând că, astfel, după un demers de trei ani, se deschide prima porţiune de drum expres din România, care va reduce timpul petrecut în trafic.

Citeste si :  Nicolae Ciucă laudă sancțiunile fără precedent impuse la adresa Rusiei: Și-ar fi imaginat cineva că Germania ar face asta?

Centura de ocolire a municipiului Balş va fi inaugurată
“Pentru că am vorbit de timpul petrecut în trafic, ieri la Oradea am participat la începerea lucrărilor la o astfel de investiţie. Practic, ieri au fost două activităţi la care am participat, şi anume finalizarea unei lucrări cu bani de la bugetul de stat şi bugetul la autorităţilor locale şi începerea unei investiţii cumva din fonduri europene.

Asta este formula pe care noi ne dorim să mergem în continuare, pentru a putea să beneficiem la maxim de tot ceea ce înseamnă aceste oportunităţi, iar astăzi cred că este o veste bună pentru cei care circulă pe itinerariul Bucureşti – Piteşti – Craiova – Severin – Timişoara.

Ştim că, la mijlocul acestei distanţe, în localitatea Balş, de fiecare dată traficul se aglomera şi pe câţiva kilometri se petreceau între 40 – 50 de minute şi mai mult de un ceas. Astăzi se deschide centura de ocolire a municipiului Balş”, a afirmat Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

Citeste si :  Nicolae Ciucă: Proiectul de buget pe 2022, aprobat până pe 24 decembrie

Este vorba despre 18,5 kilometri din lotul 2, adică segmentul Robănești – Piatra Olt, care va funcționa ca o centură a orașului Balș. Pentru restul celor 21 kilometri, Piatra Olt – Colonești cu centura Slatina.
Viteza de circulație va fi de 100 km/h, specifică unui Drum Național European.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.