Premierul Nicolae Ciucă, de Ziua Poliţiei Române: Îi celebrăm astăzi, de Ziua Poliţiei Române, pe cei aflaţi în serviciul public al cetăţenilor, comunităţilor şi instituţiilor statului.

0
657

Premierul Nicolae Ciucă afirmă în mesajul transmis sâmbătă, de Ziua Poliţiei Române, că putem considera că Poliţia Română şi-a atins obiectivele atunci când prezenţa în orice mediu a uniformei albastre inspiră încredere şi siguranţă, pentru societatea noastră, care are atât de multă nevoie de stabilitate.

Prezentăm integral mesajul Premierului Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Poliţiei Române:

„Îi celebrăm astăzi, de Ziua Poliției Române, pe cei aflați în serviciul public al cetățenilor, comunităților și instituțiilor statului.
Cu un rol important în sistemul național de securitate, polițiștii sunt cei care oferă siguranță, protecție și se află alături de oameni în momentele dificile.
La fel ca în perioada gestionării pandemiei COVID-19, de la începutul războiului din Ucraina sunt elocvente dovezile profesionalismului și dedicării. Modul în care polițiștii au contribuit la gestionarea crizei umanitare generate de fluxul de ucraineni refugiați din calea războiului, alături de societatea civilă și de celelalte instituții ale statului, face ca Poliția Română să fie o instituție apreciată de partenerii europeni și internaționali.

La fel ca în întreaga lume, și în România societatea se confruntă cu noi forme ale pericolelor și infracționalității. Așteptările cetățenilor cresc proporțional cu nevoia de a fi protejați, fie că vorbim despre siguranța în mediul online, combaterea traficului și consumului de substanțe interzise, a traficului de persoane sau alte riscuri pentru securitatea socială. Este firesc ca aceste așteptări să primească răspunsurile adecvate din partea unei instituții care trebuie să se adapteze permanent pentru a proteja copiii, femeile, categoriile vulnerabile și pe toți cetățenii României.

Putem considera că Poliția Română și-a atins obiectivele atunci când prezența în orice mediu a uniformei albastre inspiră încredere și siguranță, pentru societatea noastră, care are atât de multă nevoie de stabilitate, într-o perioadă marcată de ample tulburări în regiune.
Le mulțumesc celor care își fac datoria cu onestitate și bună credință!
Mult succes tuturor în misiunile de protejare a cetățenilor români, în slujba cărora se află!
La mulți ani polițiștilor români!
La mulți ani Poliției Române!”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.