Premierul Nicolae Ciucă: Din Marea Neagră, avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an

0
103

Premierul Nicolae Ciuca a declarat, luni, la Radio Romania Actualitati, ca Romania nu este afectata de lipsa surselor de energie si de gaze.

“Romania nu este o tara care sa fie foarte afectata de lipsa surselor de energie si gaze. Romania are potential in ambele domenii si de aceea aici venim cu doua componente. Una este sa ne inscriem in programele Uniunii Europene pentru a dezvolta noi surse de energie si aici avem ca obiectiv sa dezvoltam sursele de energie regenerabile, iar in ceea ce priveste independenta de resursa de gaz fata de Federatia Rusa, am decis ca prin aceasta lege sa asiguram stabilitate si predictibilitate legala mediului de afaceri in domeniu”, a transmis premierul.

Nicolae Ciuca a precizat ca extragerea primelor gaze naturale din Marea Neagra va avea loc in acest an.

“Exista posibilitatea ca in scurt timp sa putem sa incepem investitiile in perimetrul Neptun Deep si sa asiguram exploatarea gazelor din Marea Neagra, totodata, asiguram exploatarea gazelor de pe teritoriul national de la mare adancime, aceasta investitie putand sa asigure gaze incepand cu anul 2024.

Din Marea Neagra avem posibilitatea sa primim primele gaze la jumatatea acestui an. Exista deja o investitie facuta de Black Sea Oil and Gas si au semnat deja documentele de receptie, existand posibilitatea sa putem sa asiguram un miliard de metri cubi de gaze anual prin aceasta investitie si desigur, la sfarsitul anului 2026, inceputul lui 2027, sa avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep”, a explicat premierul Nicolae Ciuca.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.