Premierul Nicolae Ciuca: Mediul de afaceri are nevoie de sprijin! Mediul de afaceri este cel care reprezinta motorul economiei, coloana vertebrală a economiei

1
138

Mediul de afaceri este coloana vertebrală a economiei și are nevoie de sprijin, a declarat premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, luni, când a participat la prezentarea Raportului final din proiectul „Comprehensive redesign of the licensing system in România”.

„Mediul de afaceri este cel care reprezintă motorul economiei”, spune Nicolae Ciucă.

„Mă bucur foarte mult că Guvernul României găzduiește această activitate bilaterală deosebit de importantă, pentru că prezentarea acestui raport final al proiectului Comprehensive redesign of the licensing system in Romania reprezintă, așa cum spuneam, un prilej deosebit de important pentru a avea pe masă concluziile unei analize și oportune, și utile, pentru că ea vine și sprijină practic toate demersurile pe care Guvernul României le-a făcut și continuă să le facă astfel încât să putem să realizăm acel angajament de diminuare cât mai mult posibil a birocrației, implementarea digitalizării și, ca obiectiv final, sprijinirea tuturor celor care doresc să investească în România”, a declarat premierul României.

Mediul de afaceri, spune el, are nevoie de sprijin.

„Mediul de afaceri este cel care reprezintă motorul economiei, coloana vertebrală a economiei. În acest sens, odată ce Guvernul s-a angajat într-un parteneriat deschis și onest cu mediul de afaceri, iată, avem acum sprijinul OECD”, a continuat Nicolae Ciucă.

El a vorbit și despre datele raportului.

„Datele raportului prezentat astăzi sugerează că reformarea sistemului actual de proceduri pentru deschiderea unei afaceri în România și alinierea la exemplele de bune practici va duce, practic, la o creștere cu circa 4% a Produsului Intern Brut per locuitor. Acesta este un argument cât se poate de consistent și de motivant pentru Guvern să demareze tot ceea ce înseamnă mecanism procedural să punem în practică recomandările pe care dumneavoastră le faceți. Aș dori să subliniez că, practic, ceea ce este cuprins în acest raport face parte și din angajamentele pe care noi le avem asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a explicat liberalul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.