Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru toţi românii cu ocazia Paştelui Catolic şi Floriilor Ortodoxe

0
113

Premierul Nicolae Ciucă a ţinut să marcheze cele două mari sărbători creştine care au loc în acest sfârşit de săptămână: Paştele Catolic şi Floriile Ortodoxe. Iată ce le-a transmis şeful Guvernului tuturor românilor, cu această ocazie.

„Cea mai importantă sărbătoare a lumii creștine, Învierea Domnului, este marcată de credincioșii romano-catolici, reformați, evanghelici lutherani și unitarieni din România și din întreaga lume, cu bucuria momentelor petrecute împreună cu familiile și cu toți cei dragi.
Fericita coincidență a celebrării, și în acest an, a Paștelui Catolic în aceeași zi cu Floriile de către credincioșii ortodocși face mai relevantă puterea lumii creștine, unită prin iubire, smerenie și speranță.
Celor care sărbătoresc astăzi Paștele catolic, le urez lumină în suflet, sănătate și sărbători cu credință și speranță în viitor!
Creștinilor ortodocși care își celebrează onomastica de Florii, sărbătoare ce ne amintește an de an de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi, le urez „La mulți ani!” și să se bucure de sănătate și de tot ce au mai drag!
Tuturor, deopotrivă, le doresc bucurie în suflet, puterea de a trece peste orice provocare și de a oferi cu grijă și generozitate alinare celor care au nevoie de sprijin și caută pacea departe de meleagurile natale. Solidaritatea și empatia față de suferințele aproapelui sunt între învățăturile creștine care ne aduc mai aproape și ne oferă siguranța și pacea sufletească de care avem cu toții nevoie.
Cristos a înviat!
La mulți ani!”, a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.