Premierul Nicolae Ciuca s-a intalnit cu Comisia de Transport și Turism din Parlamentul European

1
99

Premierul Nicolae Ciucă, Președintele PNL, s-a intalnit cu Comisia de Transport și Turism din Parlamentul European la Palatul Victoria.
Șeful delegației, Marian-Jean Marinescu (PPE, RO) impreuna cu alți patru deputați europeni: Gheorghe Falcă (PPE, RO), Rovana Plumb (S&D, RO), Elżbieta Katarzyna Łukacijewska (PPE, PL). ) și Dorien Rookmaker (ECR, NL) formeaza delegatia Parlamentului European.

“Am avut o excelentă discuție cu membri ai Comisiei de Transport și Turism din Parlamentul European.
Am găsit multe puncte de vedere comune legate de necesitatea de a facilita exporturile ucrainene.
Navigabilitatea Dunării 365 zile pe an și Portul Constanța sunt cheie pentru a transfera rapid produse de bază, precum cereale.
Trebuie găsite soluții europene pentru a limita birocrația legată de produsele care vin din Ucraina și sunt exportate prin porturile românești.” a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

“Începând de astăzi voi conduce o delegație a Comisiei TRAN in Romania. Vom avea schimburi de opinii cu responsabilii români în ceea ce privește infrastructura de transport și turism: la București, la Senatul Romaniei, vom discuta despre proiectele din acest domeniu și finanțarea acestora. În discuție vor fi Coridorul Dunăre- Rin, Strategia UE pentru Regiunea Dunării, infrastructura rutieră și de cale ferată (intalniri cu CNAIR, CFR dar și cu constructori de trenuri electrice). Vom merge apoi la Constanța și în Delta Dunării pentru discuții pe marginea proiectelor maritime TEN-T (infrastructură, conectarea cu calea ferata) și a celor legate de Dunăre (navigație, porturi verzi, flote, platforme multimodale). În Delta Dunării interesul Comisiei TRAN este circumscris proiectelor de turism si transport.” a declarat Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.