Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Secretarul General al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit

0
188

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe Secretarul General al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit, aflat în vizită în țara noastră.

Întrevederea a fost un bun prilej de subliniere a poziției constante a României în relația cu statele arabe și abordarea consecventă și echilibrată a procesului de pace din Orientul Mijlociu.

În cadrul dialogului, a fost analizat impactul agresiunii militare ruse în Ucraina, fiind prezentate eforturile de sprijinire a refugiaților și rolul asumat de România, alături de țările partenere. Premierul român a trecut în revistă situația de securitate din regiune și a împărtășit preocupările legate de perspectiva păcii, subliniind că analiștii evocă perspectiva unui război prelungit în Ucraina.

Secretarul General al Ligii Statelor Arabe a transmis mulțumiri pentru eforturile făcute de țara noastră pentru aprovizionarea cu grâne a statelor arabe. Înaltul oaspete a parcurs situația actuală din Orientul Mijlociu și din Ucraina, subliniind eforturile Ligii Statelor Arabe în medierea unei formule de pace.

Ahmed Aboul Gheit l-a invitat pe prim-ministrul României să viziteze sediul Ligii Arabe.

Deschiderea constantă și bunele relații ale țării noastre cu statele arabe sunt premise pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă lumea arabă și statele europene, ale resurselor și prețurilor energetice crescute și ale livrărilor de cereale și securității alimentare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.