Premierul Orban anunta cresterea pensiilor pana la sfarsitul anului

Premierul Orban anunta cresterea pensiilor pana la sfarsitul anului

Premierul Ludovic Orban a declarat, sambata seara, ca pensiile vor creste, dar procentul cu care vor fi majorate va depinde de starea economiei. PSD a anuntat insistent pana acum ca pensiile vor fi taiate.

„Pensiile vor creste. Cu cat vor creste pensiile, depinde de starea economiei si de capacitatea efectiva de a putea plati pensiile nu numai anul asta, si anul viitor, si anul care urmeaza si pe o perioada de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentala si noi vrem sa oferim garantia fiecarui pensionar ca va primi pensia pe care o merita”, a declarat premierul, intr-un interviu la un post de televiziune…

Citeste si :  Noul Guvern a depus juramantul ! Ludovic Orban: Domnule presedinte, incepand de astazi aveti un partener in Guvern!

Premierul Ludovic Orban a adaugat ca, in conformitate cu legea responsabilitatii fiscal-bugetare, va trebui prezentat dupa primul semestru al anului un raport privind situatia economica si bugetara.

„De asemenea, vom face prognozele de evolutie a economiei romanesti. De asemenea, vom vedea si prognozele Comisiei Europene, prognozele care sunt facute de institutii internationale si, la baza deciziei pe care o vom lua, va sta realitatea economica si capacitatea efectiva de a sustine plata pensiilor. Pensiile vor creste, dar vor creste cu atat cu cat va permite economia. Cu cat economia va merge mai bine, cu atat pensiile vor putea creste cu un procent mai mare”, a precizat Orban.

Citeste si :  Ludovic Orban, la ceremonia de Ziua Veteranilor: Dragi militari, misiunile pe care le-aţi îndeplinit, dincolo de graniţă, nu au fost niciodată uşoare, v-aţi confruntat cu diferite tipuri de conflict militar

Seful Guvernului a amintit ca economia Romaniei a suferit de pe urma epidemiei de COVID-19. „Avem o scadere economica semnificativa, ce ne dorim este ca recuperarea sa fie cat mai rapida”, a mai adaugat premierul Ludovic Orban.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Jurnalde Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.