Premierul Romaniei , Ludovic Orban, de Ziua Romanilor de Pretutindeni: Comunitatile din afara granitelor intregesc neamul!

0
372

Premierul Ludovic Orban a transmis duminica un mesaj cu ocazia Zilei Romanilor de Pretutindeni ca perioada grea pe care o parcurgem a dovedit din nou ca suntem uniti, iar ”sangele apa nu se face”.

“Sarbatorim in acest an Ziua Romanilor de Pretutindeni sub semnul solidaritatii fata de semenii nostri afectati direct sau indirect de criza sanitara si al responsabilitatii pentru protejarea fiecaruia dintre noi si a celor apropiati. In pofida distantei fizice care ne desparte si a regulilor pe care trebuie sa le respectam pentru protejarea sanatatii noastre, a tuturor, perioada grea pe care o parcurgem a dovedit din nou ca suntem uniti si, cum spune romanul, ”sangele apa nu se face”, a transmis Ludovic Orban.

“Fie ca ne referim la comunitatile pe care circumstantele istorice nedrepte le-au despartit de tara sau la cele ale romanilor care au ales sa studieze, sa munceasca si sa traiasca peste hotare, optiunea noastra a fost limpede in favoarea sprijinirii romanilor de pretutindeni”, a mai spus Orban.

El a mai adaugat ca a considerat de datoria Guvernului sa-i sustina in mod concret pe “fratii nostri de peste Prut in lupta cu pandemia COVID-19”.

“Totodata, am alocat resurse, inca de la inceputul mandatului, pentru initiativele menite sa contribuie la pastrarea identitatii, traditiilor si culturii romanilor din comunitatile istorice, dar si din cele recent formate. Indiferent pe ce meleaguri de afla, comunitatile de romani din afara granitelor intregesc cu mandrie neamul si natiunea romana. Faptul ca peste un milion dintre romanii care studiau, munceau si traiau in afara granitelor au ales sa revina acasa, atunci cand criza sanitara ne-a incercat pe toti, este dovada clara a faptului ca Romania ramane locul lor de suflet, unde le putem oferi sansa de a-si construi viitorul”, a mai transmis premierull.

De asemenea, acesta a mai declarat ca este responsabilitatea autoritatilor statului sa le ofere oportunitati pentru ca tot mai multi sa ramana acasa, iar la nivelul Guvernului sunt in vedere noi masuri care sa ii determine sa-si puna in valoare aici, in tara, expertiza si experienta acumulate in strainatate.

“Este in beneficiul tuturor sa construim impreuna Romania europeana, tara in care sunt aparate si garantate libertatile si drepturile cetatenilor si care ofera fiecaruia sanse la o viata mai buna si la prosperitate. Poporul roman are nevoie de toti fii sai, indiferent in ce colt al lumii se afla”, se arata in finalul mesajului.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.