”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” – Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea

2
198

Dacă esti ”trăitor” în municipiul Craiova sau în județul Dolj și vrei să fii informat, s-ar putea să ajungi să crezi că ești un pic ”rupt de realitate”, deoarece ce citești s-ar putea să nu se prea ”pupe” cu ce trăiești. Pentru a-nțelege ce-ți spun, ”trăitorule”, tu simți duhoarea gunoiului de la Mofleni și că ți s-a triplat prețul datorat IRIDEX, tu știi că-ți rupi mașina pe drumurile pline de gropi din oraș și din județ, tu știi că ei te mint de 30 de ani c-o să-ți aducă gazele până la Calafat, tu știi că rețea de termoficare n-ai, apă potabilă n-ai, canalizare n-ai și, dacă plouă mai tare, nici curent electric n-ai.

Ți-am amintit toate acestea deoarece sunt șanse mari să fii un bun cetățean, dar un pic ”lipsit de inspirație”, și, dincolo de ceea ce știi și ceea ce simți, s-ar putea să alegi să te informezi și să crezi multe dintre cele ”scrijelite” prin presa locală, în ideea că jurnaliștii îți sunt concetățeni, trăiesc aici și, în mod normal, n-ar avea cum să nu îți vrea binele și să nu pună ”biciul” pe demnitari și pe funcționari. Evident, atunci când aceștia din urmă greșesc. Dacă greșesc.

Probabil că o mare parte dintre jurnaliști (cunosc câțiva) binele ți-l vor și meseria și-o respectă, dar se ivește o mică-mare diferență între ceea ce vor și ceea ce încearcă, ceea ce pot (sau, mai bine zis, li se permite să poată) și ceea ce fac, diferență cauzată de ”finanțarea” și afacerile cu sau fără perdea ale ”patronașilor” publicațiilor unde respectivii jurnaliști ”dau cu iscălitura”.

Să fiu mai clar, cele mai multe ”reușite financiare” (eu cred că toate) ale ”mogulașilor închipuiți de pe Jiu” au legătură ”sine qva non” cu banii și decizionalii publici. Asupra acestora din urmă, bani și decizionali, în mod normal, jurnaliștii ar trebui să-și reverse ”asprimea condeiului”, atunci când respectivii îți încalcă drepturile, îți risipesc taxele și impozitele, îți batjocoresc fondurile europene (nu uita, și la acelea cotizezi, nu sunt gratis de la UE), acaparează instituțiile promovându-și rubedeniile, te mint sau, cel mai adesea, ”uită” ce ți-au promis.

Pentru că îmi pasă de tine, ”trăitorule”, în rândurile următoare, o să-ți arăt și o să-ți exemplific o foarte mică parte din motivele și legăturile care îi animă și îi fac dependenți pe cei care pretind că te ”informează”, deși cum probabil te aștepți, acestea sunt legate de interese materiale, fiind vizate resursele financiare ale statului, modalitatea de dobândire manifestându-se, în principal, prin ocuparea unor funcții bine plătite în administrația locală ori obținerea de contracte de la diferite instituții publice.

”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” - Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea 1

În ideea celor de mai sus, ”trăitorule”, o să te întreb direct: Ce părere ai avea dacă ți-aș spune că unui șef din Consiliul Județean Dolj i se cere, nu de către președinte, să lanseze o licitație pentru achiziția unor servicii de publicitate și să o împartă în 8 loturi, astfel încât ziarele locale să își primească fiecare partea cuvenită? Siguri pe ”înțelegere” și pe ”banul gros”, din păcate pentru ei, ofertanții ”au dat cu bâta-n baltă” la documentele justificative aferente ofertelor și a fost necesară reluarea procedurii de, atenție!, 4 (PATRU) ORI!

”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” - Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea 2

Licitația a fost lansată inițial în 24.07.2019, sub denumirea de ”SERVICII DE PUBLICITATE ÎN PRESA SCRISĂ ȘI AUDIO VIZUALĂ”, și a avut o valoare totală estimată de 336.135 RON fără TVA, dar, după aproape un an de zile de reluări, abia s-au dat 7 din cele 8 loturi stabilite inițial, fapt pentru care, dacă sunt corecte calculele mele, licitația nărăvașă trebuie reluată și a 5 a oară, ar mai fi de dat un lot în valoare de 50.420 RON fără TVA! După pandemia asta, jumătate de miliard de lei vechi nu sunt bani puțini, nici vorbă de aruncat!

Citeste si :  Cursa Bologna-Craiova, ANULATA. Avionul cu care a calatorit in Romania italianul infectat cu coronavirus, dezinfectat dupa 4 zile
”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” - Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea 3

Conform anunțurilo din SICAP pe care le vezi în poza de mai sus, în ordinea atribuirii, fericiții laureați, dar ”dependenți de bani/funcții publice”, din presa noastră locală, au fost următorii:

1. SOCIETATEA ROMÂNĂ DE TELEVIZIUNE – 49.920 RON din 50.420 RON alocați (economie la bugetul public de 500 RON);

2. FOND MEDIA SRL – 50.420 RON din 50.420 RON alocați (fără economii);

3. INDISCRET MEDIA SRL – 16.500 RON din 16.807 RON alocați (economie de 307 RON)

4. MEDIA SUD MANAGEMENT SRL – 49.920 RON din 50.420 RON alocați (economie de 500 RON)

5. INTER REGIONAL MEDIA SRL – 33.000 RON din 33.614 RON alocați (economie de 614 RON)

6. ED PRESS COM SRL – 32.640 RON din 33.614 RON alocați (economie de 974 RON – RECORD!!!)

7. GETEVE SRL – 50.400 RON din 50.400 RON alocați (fără economii)

8. 1 lot în valoare de 50.400 RON neatribuit (deocamdată).

Hmm…multe cifre, nume și firme care nu îți spun nimic, ”trăitorule”?

Gură rea fiind și eu, îți spun că, pe la colțuri, se aude că s-a știut și s-au stabilit câștigătorii licitației dinainte ca aceasta să fie lansată, am încredere că înțelegi tu cum, ”trăitorule”. Să fiu gură rea până la capăt, dincolo de înțelegeri de genul ”nu ne băgăm unul peste altul, mâncăm din aceeași palmă și sugem de la același sân…public”, se vorbește c-ar fi fost puse și niște condiții restrictive prin caietul de sarcini, creionate cum trebuie, să nu fie emoții, în caz c-ar fi apărut cineva din afara ”pactului”…

Să le luăm pe rând, deși aș putea și pe pe sărite, eu sunt ”avantajat”, nu ca alții…zic și scriu ce cred, ce vreau, de cine vreau, când vreau!

Așadar, ”trăitorule”, nu cred că ai fost foarte surprins să vezi că primul lot din cele 8 stabilite la început, în valoare de 49.920 RON, a ajuns taman la TVR Craiova, televiziune publică (cu interes privat și de grup) condusă, spre apogeul jurnalismului, de către Anca DINDIRICĂ, nimeni alta decât soția managerului Bibliotecii ”Alexandru și Aristia Aman” din subordinea CJ Dolj, Lucian DINDIRICĂ.undefined

Dac-aș fi ironic și n-aș cunoaște, aș spune că acest personaj ”plimbăreț și călător pe bani publici” nu este absolut deloc apropiat sau persoană de încredere a celei care decide cu adevărat cine, cum și când ocupă funcțiile publice de conducere din oraș sau din județ și care are ”obișnuința” de a interveni în licitații. Absolut deloc. Da, da, nici o legătură. ”Yok” legături, vorba unei ”duamne” turcoaice. Sau ”rien”, cum ar zice o ”duamnă” franțuzoaica. În engleză nu-ți mai zic, ne-am convins ce poate…

Ba mai mult, dacă aș continua să fiu ironic și să nu cunosc bine ce spun, aș putea afirma că Anca DINDIRCĂ nu a știut de la ”prietenele lu’ duamna” din CJ Dolj că e unic ofertant pe lot și, continuând ironia, că nu de asta ”a lăsat de la ea” și a ”contribuit” la producerea unei economii ”consistente”, în cuantum de 500 RON, la bugetul județului.

De asemenea, dincolo de prețuirea și grija pentru banul public, Anca DINDIRICĂ este renumită pentru ”obiectivitatea și profesionalismul” de care dă dovadă în exercitarea funcției, elocvent fiind ”succesul” izbutit, anul trecut cam pe vremea asta, contra Ramonei SĂSEANU. Și SĂSEANCA, să nu vadă ea că e gata Expresul Craiova-Pitești și să îl adauge la lista cu cele peste 600 de realizări? Of, of, of…trebuie să meargă la un oftalmolog, cu ”duamna” la fața locului, trebuia să știe că e gata făcut drumul! Chiar înainte să înceapă! Dacă nu știți povestea, evident că puteți citi în presa centrală, în Dolj aproape că n-a existat evenimentul (breaslă unită) : https://newsweek.ro/actualitate/tvr-craiova-si-a-atacat-propriul-reporter-pentru-a-apara-o-minciuna-a-lui-dragnea-si-a-olgutei

Citeste si :  Carlo Colombara la Opera Romana Craiova

Să mergem mai departe, pari curios, interesat, ”trăitorule”!

A doua minune, lotul 2. Tot ironic dac-aș fi, ți-aș spune că, la fel de neașteptat, al doilea lot a fost atribuit societății FOND MEDIA SRL, la valoarea maximă estimată de 50.420 RON. Nu știu sigur, dar pot spune că, pe holuri și în parcări, se vorbește că ofertanta s-a înțeles cu achizitoarea, că a fost stabilit tot ”fără concurenți” și că merge luată suma maximă. Deh…ofertanta nu iartă nimic, nici măcar un leu public! Totul a fost transparent, competitiv și concurențial!

Nu îți spune nimic FOND MEDIA SRL, nu-i așa? Dar poate îți este cunoscută OLTENIA 3TV…Ei, atunci înțelegeți de ce vă zic că e ”maaaare minune” să câștige lotul, la valoarea maximă estimată, televiziunea reprezentată de către fina Maria Monica LUNGU.

”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” - Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea 4

Nu îți spune nimic numele finei, ”trăitorule”? Să-ți explic un pic despre dumneai, astfel încât să înțelegi cum stă treaba cu independența jurnalistică, onestitatea și profesionalismul dânsei.

Conform profilului public de Facebook, soțul doamnei, Florin Gabriel LUNGU, în baza pregătirii profesionale și a competenței de invidiat, începând cu anul 2012 (ce eveniment istoric a fost atunci?) a ocupat cam toate posturile de director de la RAADPFL Craiova sau TERMO Craiova SRL, ambele subordoante Primăriei Craiova, doar nu credeai că prin ”privat”.

Tu nu știi adevărul, ”trăitorule”, dar în ”privat” îți trebuie pile, relații, nași, nașe, fini sau fine, nu e ca la Primărie, unde totul se face obiectiv, pe bază de competență și de calificare! Vrei să spui că el a ajuns director la societăți și ea ajuns ”mogulă” pentru că sunt finii finului duamnei”? Ntz, ntz, ntz…ce rău ești, ”trăitorule”, să te gândești la așa ceva!

”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” - Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea 5

Alături, în stânga, poți observa una bucată naș, una bucată fin…la oficială, frumos, elegant! Nașa nașului, în apropiere, veghează…”Trăitorule”, tu? Tot la peluză, tot la peluză?

Mai mult, dacă funcțiile de director ale distinsului domn sunt la loc de cinste, ”școlile” nu sunt de afișat…

”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” - Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea 6

Să continuăm cu prezentările: dacă publicația Indiscret a luat 16.000 RON (pe motiv că îi plac mai mult merele verzi ale deputatului Ion CUPĂ, deși nici cele roșii nu sunt de aruncat, nici de supărat), pot să-ți spun că, deși aproape în faliment oficial (neoficial, ”la pungă”, se încasează bine pe sptale jurnaliștilor profesioniști), ”stindardul presei locale și regionale, Gazeta de Sud, are cel mai sigur ”drum” în ceea ce înseamnă banii publici sau afacerile legate de aceștia. Drum sigur, constant, vechi și luuuung cam până la Dunăre, la Bechet, la cele 8 hectare ”luate de la cei săraci și dăruite celor bogați”, așa cum sunt, după încasări, cei de la SC SPET Shipping SA. Dacă nu știți povestea, o puteți citi aici: http://www.indiscret.ro/vechi/articol-spet-bucuresti-blestemul-bechetului. O dată cu lotul 4Gazeta de Sud a luat și 33.000 RON din 33.614 RON alocați!

Ei, dragul meu ”trăitor”, mergem mai departe și îți spun că o prezența fooooaaaarte interesantă, dar și bănoasă, este INTER REGIONAL MEDIA SRL, care, la fel ca FOND MEDIA SRL, nu-ți spune nimic. Deși în SICAP apare ca reprezentant al firmei un anume Dan Lucian SANDU, ”duamna” știe că banii ajung la Cristian CONSTANTINESCU, știecă el hotărăște ce se scrie, dar, mai ales, ce nu se scrie în Jurnalul OLTENIEI. Redactor, fondator și proprietar de ziar azi (dar, mai ales, om de încredere – pe bani, ce-i drept)Cristi CONSTANTINESCU, precum un veritabil jurnalist drept și indepenent, ”a pus osul” ieri prin campanii (agricole, ce credeai?) și a fost răsplătit cu un post laaaaa…..ghici!…. o societate comercială subordonată Primăriei Craiova, mai exact la falimentara și căpușata TERMO Craiova SRL.

Citeste si :  Video : Fata nevazuta a protestului anti-masca de la Craiova. Cum au fost adusi din judetul Dolj

Cu toate că n-a zăbovit mult la program de 8 ore, să nu crezi că domnul CONSTANTINESCU plânge după locul de bugetar: dacă la Consiliul Județean Dolj ”mimează” licitațiile și i se mai cere câte un document justificativ (pe care îl are sau nu-l are, dar la el se trece cu vederea), la Primăria Craiova, în fief, primește contractele pe nerăsuflate, fără bătai de cap, aproape 5 miliarde de lei vechi, în mai puțin de 1 an de zile (mai sunt și altelte, deloc puține, achiziții directe și sigure). Cum te-am învățat, ca să nu mă bănuiești de minciună, SICAP ți-arată:

”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” - Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea 7

Nu vrei să mă opresc, ”trăitorule”? Vorba aceea, ”ca nuca-n perete”, pe subiect: ”clientul nostru, stăpânul nostru”!

Mergem mai departe pe firul licitației și ajungem la ED PRESS COM SRL, firmă care editează și publică ”oficina” Cuvântul Libertății, reprezentată de vestitul domn Mircea CANȚĂR. Relațiile lui cu demnitarii locali, centrali și europarlamentari, precum și ”dragostea” pentru banii publici, sunt vechi și arhicunoscute de toți și toate. Având în vedere progresul tehnologic și faptul că vârsta nu iartă pe nimeni, n-ar fi o problemă așa mare dacă onorabilul domn CANȚĂR nu ni l-ar fi propulsat prin diferite funcții în stat, cu sprijinul ”duamnei”, pe fiul său, Radu CANȚĂR, prezentat în presa centrală (doar nu credeai că în presa locală) aici: https://www.comisarul.ro/articol/bomba-noptii!-un-tucalar-psd-numit-de-proasta-roma_946158.html .

Să continuăm cu ultimul lot, luat de GETEVE SRL, nu cred că surprinde pe cineva, firma lui Cosmin GAGIU, proprietar și prezentator la televiziunea GAGIU TV (câtă imaginație, stau și mă întreb, de unde vine numele?).Scurt și la obiect, 50.400 RON luați din 50.400 RON alocați, ironic fiind din nou, pot spune că, similar lotului atribuit Monicăi Maria LUNGU, nici aici nu a fost înțelegere, că nu s-a știut dinspre Consiliul Județean Dolj că nu vor fi alte oferte și că se pot lua toți banii alocați. Cu privire la Cosmin GAGIU și goana lui după bani publici, am scris aici https://jurnaldecraiova.ro/cosmin-gagiu-patron-gtv-abonat-la-banii-publici-firma-lui-a-executat-lucrarea-de-ieri-din-carpen-plus-alte-contracte/ și aici https://jurnaldecraiova.ro/viceprimarul-comunei-carpen-dumitru-bojin-loveste-un-cetatean-de-fata-cu-politia/ .

Scurt exemplu de independență jurnalistică și probitate morală pe pagina publică și personală a domnului GAGIU

”Presa” la lot si pretul ”stirilor bune” - Cum se reia o licitatie de 4 ori pana toata lumea isi ia partea 8

Acum, ”trăitorule”, că vezi foarte puțin din modul în care toată lumea își ia partea, de cine și din ce bani sunt plătiți cei care ar trebui să te informeze corect, obiectiv și echidistant, îți pot recomanda să ai grijă pe ce titluri și pe ce știri dai ”click”, la ce postări apeși ”like” sau ”share” și, mai ales, ce citești, deoarece s-ar putea să îți pui încrederea și buna credință în mâinile cui nu trebuie și să te transformi într-un simplu instrument de negociere. Manipulat! Nu ”mani pulite” cum pozează unii dintre cei enumerați mai sus!

Așadar și prin urmare, ”trăitorule”, să lăsăm melancolia și să revenim la subiectul de la care am plecat: atent fiind, cum ți-am arătat mai sus, logic gândind și matematică de clasa a 2 a cunoscând (scăderi și adunări), tu poți înțelege de unde știu și de ce îți spun că a rămas de atribuit un lot de servicii de publicitate, în valoare de jumătate de miliard de lei vechi. Așa că, pentru a verifica dacă ai înțeles ceva și pentru a mă asigura că nu-ți povestesc degeaba, te provoc să îmi spui tu cine vrea ”duamna”și directorița execută îl va câștiga!

Sursa : Craiova de Maine

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.