Presedintele Comisiei care schimba Codul Penal: ‘Nu facem decat sa normalizam viata in Romania’

0
543
Presedintele Comisiei care schimba Codul Penal: 'Nu facem decat sa normalizam viata in Romania'
Presedintele Comisiei care schimba Codul Penal: ‘Nu facem decat sa normalizam viata in Romania’

Comisia speciala pentru legile din domeniul justitiei a avut joi o prima sedinta pe tema modificarii Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Presedintele Comisiei, Florin Iordache, a declarat ca s-a asteptat finalizarea legilor justitiei (303, 304 si 317 din 2004) inainte de a se intra pe coduri, tocmai pentru a se evita confuziile.

„Prin aceste initiative, nu facem decat sa normalizam viata in Romania, care trebuie sa fie gestionata de niste reguli clare. Deciziile CCR treneaza si cum Mnisterul Justitiei si Parlamentul, in termen de 45 de zile, nu le-au pus in concordanta, se simtea nevia, pentru intrarea in normalitate”, a declarat Iordache, la finalul sedintei in care s-a stabilit ca dezbaterile pe fond vor incepe pe 2 mai.

Citeste si :  ULTIMA ORA Un oras din Romania a ramas fara apa: Autoritatile sunt IN ALERTA - alunecari de teren

Potrivit lui Iordache, nu este luata in calcul emiterea unei ordonante de urgenta pe coduri. „Tocmai de aceea discutam in parlament. Din informatiile mele, Ministerul Justitiei nu ia in calcul emiterea unei ordonante de urgenta. Deja a trecut termenul adoptatii directivei. Invitam si Ministerul Justitiei, dar si asociatiile profesionale, CSM, ICCJ, Parchetul General, toti cei interesati sa isi exprime propriile propuneri. Printr-o dezbartere transparenta, Codul Penal, Codul de Procedura Penala si Codul de Procedura Civila o sa fie in concordanta cu prevederile europene si deciziile CCR”, a mai declarat Iordache.

Florin Iordache a sustinut ca Ministerul Justitiei nu a avut nicio implicare in proiectele publicate de site-ul Camerei Deputatilor, cu privire la modificarea celor trei coduri, in ciuda faptului ca Tudorel Toader afirma in luna februarie ca a trimis la Parlament propriile proiecte pe aceasta tema. Intrebat daca propunerile de modificare a codurilor nu avantajeaza anumite persoane, cum ar fi Liviu Dragnea, Iordache a afirmat ca legile nu sunt facute cu dedicatie.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.