Presedintele CSM si Procurorul General despre prezenta lor la DNA

0
150
Presedintele CSM si Procurorul General despre prezenta lor la DNA 1
Presedintele CSM si Procurorul General despre prezenta lor la DNA

Președintele CSM, Mariana Ghena, a comentat decizia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, care a decis să-i supună unui test cu detectorul de minciuni pe procurorii săi după ce, în presă, au apărut înregistrări audio de la o ședință a Direcției.

”Fiecare conducător trebuie să exercite atribuțiile manageriale. Eu nu am fost pusă într-o astfel de situație, dar, dacă aș fi, m-as supune regulilor.”, a spus Mariana Ghena, șefa CSM.
În plus, Ghena a comentat și plângerile unor procurori din DNA, la Inspecția Judiciară, împotriva lui Kovesi.

”Se poate dispune un control. Orice moment ales e justificat de anumite considerente de ordin managerial ale ministrului. Dacă se va întâmpla să avem un raport al IJ, vom hotărî, în funcție de concluziile acestuia. Nu cred că e un scandal ce se întâmplă în justiție. Sunt proceduri declanșate de cei care se consideră nemulțumiți cu privire la un aspect sau altul.”, a adăugat Ghena.

Citeste si :  Sorina Matei prezinta datele din rechizitoriul DNA: Domnul Dragnea MINTE!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a anunţat că DNA şi Ministerul Public sunt sub anchetă şi a avertizat-o pe Laura Codruţa Kovesi după înregistrările apărute cu procurorul şef în spaţiul public. Vizibil nervos, procurorul general, Augustin Lazăr i-a răspuns pe măsură lui Toader în această dimineaţă.

“Ministerul Public e o instituţie puternică ce îşi face datoria în conformitate cu legea. Nu mă tem de ce a spus Ministerul Justiţiei, altă întrebare”, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general i-a luat apărarea lui Laura Codruţa Kovesi şi anunţă că nu e nicio problemă în DNA. “Scandalul e în jurul DNA, nu în DNA. Se vrea să se găsească vulnerabilităţi într-o instituţie de elită. Unele persoane pot avea frustrări de-a lungul timpului, dar atât.

Citeste si :  Augustin Lazar a trimis Dosarul Revolutiei in instanta

DNA îşi va clarifica problemele în zilele următoare. Scandalul e în jurul DNA. DNA e o instituţie de elită. Dacă cineva a produs o faptă în DNA asta nu înseamnă că sunt tensiuni în DNA. Detectorul de minciuni e un dispozitiv utilizat pentru a verifica sinceritatea acelor oameni. Poate ajuta pe cel care care face ancheta. De multe ori a fost folosit detectorul de minciuni nu pentru proba regină.

Sugeraţi dvs. că există scandalul în DNA. Scandalul există în jurul DNA, adică există un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat care ar vrea să găsească vulnerabilităţile unei instituţii de elită a Ministerului Public, vulnerabilităţile şi posibilele radicalizări ale unor persoane care sigur că ar putea să aibă anumite frustrări în lungul timpului acumulate, însă eu vă asigur că DNA este o structură de elită a Ministerului Public în care UE a investit bani mulţi. (…) Aşa că scandalul este în jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media. Evident că avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupţie”, a mai spus Augustin Lazăr.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.