Bugetul Rusinii .Presedintele Klaus Iohannis va sesiza CCR in privinta legii bugetului

0
368

Bugetul Rusinii .Presedintele Klaus Iohannis va sesiza CCR in privinta legii bugetului 1Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut vineri, 22 februarie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaratie de presa.

Un lucru este clar: guvernarea PSD a esuat. In spitale, probleme peste probleme. Educatia este subfinantata, economia Romaniei este bulversata, mai ales dupa Ordonanta 114, data in mare taina la sfarsitul anului trecut. De autostrazi, nici nu poate fi vorba. Despre justitie? Pai, intreaga guvernare pesedista a fost un asalt asupra justitiei si a statului de drept din Romania, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mana pe justitie, de a politiza justitia, ca ei sa-si rezolve dosarele penale.

De fapt, PSD nici nu guverneaza pentru romani si pentru Romania, PSD guverneaza pentru Dragnea. PSD este incompetent si incapabil sa conduca Romania.

Despre buget, Bugetul rusinii nationale – asta este bugetul propus pentru 2019, Bugetul rusinii nationale. Este un buget nerealist, supraevaluat si intarziat. Cu acest buget, PSD incearca sa acopere nereusitele multiple din timpul guvernarii de pana acum. Ei l-au numit „Bugetul Investitiei” si asta este prima mare minciuna din buget. Toata lumea s-a intrebat de ce a intarziat PSD bugetul trei luni de zile, fiindca, in conformitate cu legea in vigoare, in 15 noiembrie trebuia prezentat in Parlament bugetul. Suntem la sfarsitul lui februarie. Pai, va spun eu de ce au intarziat: ei nu vor sa se realizeze investitii, fiindca nu au bani. De aceea au intarziat bugetul cu trei luni de zile.

Acum cateva zile, un ministru PSD, intrebat fiind cum e cu spitalele regionale, mult discutatele, promisele spitale regionale, raspuns stupefiant, zicea ministrul PSD ca avem bani pentru proiectare. Auzi, in al treilea an de guvernare au bani pentru proiectare. Acestia nici nu vor sa realizeze spitalele. Nu vor sa realizeze investitii publice. Promit si nu fac.

In schimb, daca este vorba despre ei, au de unde. PSD a avut grija sa aloce sume imense, sume imense pentru finantarea partidelor politice. 150.000.000 va primi PSD din finantarea partidelor. 150.000.000 din 270.000.000 propuse pentru finantarea partidelor. De 20 de ori mai mult decat in anul electoral 2016. Deci PSD si-a tras bani de 20 de ori mai mult decat in anul electoral 2016. Pentru asta au bani. O victima sigura a acestui buget, o victima foarte sigura este administratia locala, comunitatile locale din Romania primesc un miliard de lei mai putin decat in anul trecut, un miliard de lei mai putin, o mie de milioane de lei mai putin decat anul trecut.

Cum sa lucreze primariile fara acesti bani, cum sa-si realizeze investitiile? Evident ca nu si le pot realiza. Primariile vor trebuie sa abandoneze investitii locale importante pentru a face fata acestui buget. Exista insa, din pacate, si aspecte de neconstitutionalitate in acest buget. Bugetul rusinii nationale nu doar ca pune in pericol economia romaneasca, are aspecte clare de neconstitutionalitate. Nu se respecta obligatii asumate de Romania fata de Uniunea Europeana, din care facem parte. Se incalca unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal. Se aduce atingere principiului descentralizarii si principiului subsidiaritatii.

Pentru toate acestea, voi sesiza astazi Curtea Constitutionala a Romaniei pe Bugetul 2019 – Bugetul rusinii nationale. Aceeasi soarta de sesizare a Curtii Constitutionale o va avea si Legea de aprobare a plafoanelor, pe care tot astazi o voi trimite spre analiza Curtii Constitutionale a Romaniei.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.