Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis : Este un lucru cunoscut ca guvernarea pesedista a esuat !

0
195

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis : Este un lucru cunoscut ca guvernarea pesedista a esuat ! 1Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa . Klaus Iohannis a scos in evindenta „realizarile” actualei guvernari si a cerut Guvernului sa nu dea nici un OUG in perioada urmatoare .

„Este un lucru cunoscut ca guvernarea pesedista a esuat. Mult-promisele spitale, in special spitalele regionale, nu mai exista nici macar pe hartie. Autostrazile s-au pierdut pe coridoarele si in sertarele ministerului de resort. Economia sufera din cauza experimentelor facute de PSD.

Dar cel mai grav este ca asaltul PSD asupra justitiei nu se termina, nu se mai termina! Un asalt constant, continuu, care a inceput cu Ordonanta 13, care a scos sute si sute de mii de romani in strada. Acea Ordonanta 13, prin care pesedistii au vrut, dintr-o lovitura, sa scape de justitie, sa-si albeasca dosarele. Au vrut atunci sa dea amnistie si gratiere.

Citeste si :  Tribunalul a respins lui Dragnea solicitarea de anulare a rezultatelor Congresului PSD

Tema nu numai ca nu a fost abandonata de PSD, este pastrata in continuare, si in continuare pesedistii isi doresc amnistie si gratiere pentru corupti.

Aceasta tema trebuie clarificata. Eu nu pot sa accept sa existe amnistie si gratiere pentru corupti!

O imensa problema a aparut pe parcursul guvernarilor pesediste si, intre timp, stim ce vrea PSD si cum actioneaza. Aceasta imensa problema, in felul in care guverneaza PSD, sunt ordonantele de urgenta, ordonantele de urgenta care se dau intr-un mod, de obicei, total netransparent, fara consultari prealabile, fara a exista o claritate de ce trebuie sa se dea ordonanta de urgenta. Si asta se intampla inclusiv in domenii extrem de sensibile. PSD guverneaza prin ordonante de urgenta in zona justitiei, in zona politicii penale a statului roman, or acest lucru nu se poate tolera mai departe.

Este obligatorie reglementarea folosirii acestor ordonante de urgenta, cum este clar ca trebuie introduse posibilitati de contestare a acestor ordonante la Curtea Constitutionala.

Pentru toate aceste motive, ne dam seama ca acea consultare initiala pe care am facut-o, consultarea Parlamentului, a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creeaza PSD.

Citeste si :  Presedintele PNL, Ludovic Orban anunta sfarsitul Guvernarii PSD

Asadar, am decis sa fac o reconsultare a Parlamentului, o noua consultare a Parlamentului Romaniei, pentru largirea ariei de cuprindere a referendumului.

Asadar, voi adresa Parlamentului Romaniei o noua consultare, care largeste aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face mai eficient si mai puternic. Referendum pe 26 mai.

Avertizez Guvernul Romaniei sa nu emita ordonante de urgenta in aceste domenii – justitie, politica penala -, pana cand nu se exprima poporul, pana cand nu cunoastem vointa suverana a romanilor!” a declarat Presedintele Romaniei , Klaus Iohannis.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.