Presedintele Romaniei , Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Romanilor de Pretutindeni: ”E nevoie de toti, din tara si strainatate, pentru a construi Romania”

0
190

Presedintele Klaus Iohannis afirma, intr-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Romanilor de Pretutindeni, ca ”este nevoie de toti romanii, de aici si de acolo, din tara si din strainatate, pentru a construi impreuna Romania prospera si sigura pe care ne-o dorim”.

Va prezentam in continuare textul mesajului:
Dragi romani,

Ultima duminica a lunii mai ne ofera prilejul de a sarbatori Ziua Romanilor de Pretutindeni, o zi dedicata celor aflati dincolo de hotare, dar ramasi aproape de tara natala, in gand si in suflet. Fiecare roman, acolo unde se afla, este un ambasador al traditiilor, culturii si obiceiurilor noastre, al creativitatii si al spiritului romanesc.

Ultimele luni au pus o lume intreaga la grea incercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai multi dintre romani s-au comportat in mod exemplar. Responsabilitatea fiecaruia si solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toti sa trecem mai usor prin aceasta pandemie.

Am traversat momente dificile si va multumesc pentru ca ati inteles apelurile autoritatilor romane. Multi dintre dumneavoastra v-ati intors acasa cu un bagaj important de cunostinte si experiente dobandite in strainatate, pe care sunteti gata sa le puneti in slujba Romaniei. Prin masurile si politicile publice cuprinse in programul de reconstructie economica, acest capital pretios pe care il reprezentati fiecare dintre dumneavoastra va putea sa fie valorificat pentru dezvoltarea tarii noastre.

Este nevoie de toti romanii, de „aici” si de „acolo”, din tara si din strainatate, pentru a construi impreuna Romania prospera si sigura pe care ne-o dorim.

La multi ani, dragi romani de pretutindeni!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.