Presedintele USR, Dan Barna a convocat un referendum intern prin care membrii USR sa asume o doctrina de centru dreapta modern

0
115

USR face un pas important in politica romaneasca si anume asumarea unei doctrine care sa incadreze partidul pe esicherul politic . Este un pas mare care il face avand in vedere ca urmeaza ca impreuna cu PLUS sa formeze un singur partid in aceasta vara .
De ce este nevoie de o doctrina politica ? Aflam chiar de pe romaniamoderna.eu ..

“La 30 de ani de la Revolutie, Romania este in impas. Pentru ca noi, cetatenii, am lasat responsabilitatea schimbarii pe seama statului, pe seama partidelor vechi, pe seama birocratiei si pe seama celor care au de castigat din starea lucrurilor. Pe seama celorlalti. Pentru a schimba starea de lucruri, trebuie sa mobilizam energiile in jurul valorilor schimbarii. Pe care le generam noi si comunitatile in care traim, muncim, ne educam copiii.

Citeste si :  Motiunile impotriva lui Tudorel Toader si Eugen Teodorovici au fost respinse

La trei ani de la intrarea in Parlament si mai putin de un an inainte de alegerile parlamentare, trebuie sa spunem clar cetatenilor cum vrem sa schimbam Romania. Vremea oscilatiilor a trecut. Cata vreme am fost contra a ceva, a fost usor. Acum e vremea sa spunem PENTRU ce suntem. Clarificarea a inceput in practica, asumarea a fost impiedicata de un proces de decizie neclar. Azi este momentul sa incheiem acest proces.

Luam din liberalism atasamentul fata de libertate, proprietate, antreprenoriat, competitie deschisa, egalitate in fata legii, dreptul de a cauta fericirea asa cum o defineste fiecare individ. Luam din comunitarianism constiinta faptului ca traim intr-o societate care ne-a croit sansele, ideile si asteptarile, si e misiunea noastra comuna sa facem cat mai mult bine cat mai multor indivizi liberi. USR sustine minimizarea interventiei statului in viata oamenilor, libertatea de a alege si imputernicirea comunitatilor prin descentralizare si aplicarea efectiva a principiului subsidiaritatii. Interventia publica trebuie realizata prin intermediul comunitatii (prin comunitate intelegand fundatii, asociatii, institutii de cult, autoritati locale). Impartasim cu toate curentele de centru dreapta (crestin democratie, conservatorism, ordoliberalism) grija fata de semeni si adaptam raspunsurile lor la lipsurile individualismului clasic. Respingem ferm interventionismul de dragul interventiei si redistribuirea de dragul redistribuirii. Consideram ca interventia statului trebuie sa fie limitata in timp si mijloace si mereu supusa verificarii.

Protejam libertatea religioasa, pe care o vedem ca un drept fundamental pentru toti cetatenii care traiesc pe teritoriul Romaniei. Recunoastem faptul ca a trai intr-o credinta religioasa este o valoare fundamentala, pe care romanii trebuie sa continue sa o poata exercita in deplina libertate.” se arata pe platforma Romania Moderna .

Citeste si :  MOMENT ZERO in Parlament - Florin Citu, la votul de investitura in plina criza de coronavirus

Votul a inceput de azi dimineata si raman deschise pana sambata, 08.02.2020 la 09:00. Rezultatele vor fi anuntate in cadrul Comitetului Politic la scurt timp dupa inchiderea urnelor.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.