Prima reactie a ministrului Tataru dupa recordul de 555 de cazuri noi de COVID-19 : Negationistii, cei care contesta virusul, au contribuit si ei la ce s-a intamplat.

0
144

Miercuri, 8 iulie 2020, Romania a raportat cel mai mare numar zilnic de cind a inceput epidemia! Ministrul sanatatii vorbeste despre ce va urma si ce masuri vede.

Cel mai mare numar anterior de bolnavi descoperiti intr-o singura zi fusese 523, acum aproape trei luni, pe 11 aprilie, cand insa se facusera doar 3.842 teste. ”Asa e, acum avem mult mai multe teste facute, 13.400, de trei ori mai multe decat in aprilie, dar cifra de 555 este ingrijoratoare”, a spus, pentru Libertatea, Nelu Tataru.

Citeste si :  Florin Cîțu: Nu ar trebui să avem niciun val 4 al pandemiei. Eu voi susține ca economia să rămână deschisă

Invitat sa rezume felul in care vede evolutia pandemiei si ce crede el si specialistii ca trebuie facut, ministru sanatatii a spus:
1.”Ne asteptam la cifre mari in continuare. Vor urma si alte cresteri, nu exponentiale, nu dublari, dar trebuie sa fim atenti!”.
2.”E nevoie sa ramanem calmi, dar responsabili. Sunt locuri in spitale, locuri la ATI. Apare insa problema resursei umane. Medicii nu mai pot fi mutati imediat dintr-un loc in altul ca nu mai suntem in stare de urgenta. Si au aparut si vacantele personalului medical, e normal sa apara un deficit. Tocmai de aceea merg in spitale, sa vad ce probleme sunt”.
3.”Am fost in Parlament si sper ca la mijlocul saptamanii viiitoare sa avem cadrul legislativ pentru internari. Faptul ca vom avea o lege, nu un ordin de ministru, conteaza. Vom putea relua masurile medicale normale”. 4”Negationistii, cei care contesta virusul, au contribuit si ei la ce s-a intamplat. Raman ferm pe ideea ca trebui sa ascultam profesionistii in continuare”.
Citeste intreaga stire: Prima reactie a ministrului Tataru dupa recordul de 555 de cazuri noi de COVID-19: „Vor urma si alte cresteri, nu exponentiale, nu dublari, dar trebuie sa fim atenti!”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.