Primaria Craiova a instalat busturi ruginite, lipite cu chit auto, in spatele unor blocuri . Oana Pellea cere retragerea si casarea bustului ruginit al lui Amza Pellea …

0
382

Primaria Craiova a instalat peste 25 de busturi ruginite, cu urme vizibile de lovituri si lipituri cu adaos de materiale nemetalice – chit auto, in spatele unor blocuri. In urmp cu mai multi ani, Primaria Craiova a platit busturi de bronz pentru a cinsti memoria unor personalitati marcante ale Olteniei. Doar ca turnarea busturilor a fost un esec iar materialul a ruginit, semn ca hotia iese repede la iveala.

Dispuse intr-un perimetru limitat, busturile par inghesuite, fara a se respecta distantele prevazute pentru monumente de for public de dimensiunile statuilor. Soclurile sunt supradimensionate, dispuse astfel incat unele busturi sa aiba pe fundal balcoane in care se usuca lenjerie intima.

In graba de a scapa de privirile trecatorilor, muncitorii au gaurit busturile si le-au prins de socluri cu suruburi de alta culoare decat cea a monumentelor!

Anul trecut, IPJ Dolj a identificat busturile ruginite si deteriorate aruncate intr-un spatiu al RAADPFL Craiova. Vechile socluri au fost distruse la dezmembrarea statuilor odata cu pregatirea santierului de la parcarea subterana, fiind aruncate initial pe un spatiu privat, la marginea Craiovei. Ulterior, conform informatiilor prezentate de jurnalistii de la Gazeta de Sud, au fost aruncate in zona Pepiniera a RAADPFL.

Oana Pellea cere retragerea si casarea bustului ruginit al lui Amza Pellea pus de Primaria Craiova dupa blocuri

Reactie fireasca a actorului Oanei Pellea dupa ce a vazut cum personalitatile Olteniei, printre care si tatal sau, actorul Amza Pellea, sunt batjocorite de catre Primaria Craiova prin amplasarea intr-o zona nepotrivita, acestea fiind crapate, ruginite si lipite cu chit auto.

“Cititi, va rog!
Asa cinsteste Primaria Craiova personalitatile Olteniei.
Printre aceste busturi ruginite se afla si bustul AMZA PELLEA. Mai marii Craiovei nu au gasit alt fel de a cinsti memoria lui decat printr-un bust de “bronz” ruginit.
Am fost la inaugurare. Atunci am primit , in numele tatalui meu, diploma de FIU AL CRAIOVEI.
Mi am dat acordul pentru acest bust. Mi s a spus ca este din bronz…
Oricum…diploma, bustul si o placuta memoriala este tot ce a facut Craiova pentru memoria tatalui meu.
Bustul a fost in fata Teatrului National Craiova. De acolo l au mutat…la “bronz vechi” aruncat( depozitat) undeva…acum a reaparut intr o stare jalnica.
N am intrat niciodata in Primaria Craiovei.
Nu am cerut Primariei Craiova niciodata nimic.
Dar…acum, in calitate de unica mostenitoare, ma vad nevoita sa apar imaginea si memoria tatalui meu.
Deci:
Din acest moment Primaria NU mai are aprobarea mea de a expune acest moment.
Folosirea fara acordul meu constituie ilegalitate.
“”Amza Pellea” este marca inregistrata OSIM
Deci:
“Multumesc”….Primariei Craiova pentru felul in care isi arata recunostinta si pretuirea fata de Amza Pellea si cer politicos ca acest bust sa fie casat!
Decat asa…mai bine…nimic.
Oricum…AMZA Pellea este in inimile romanilor si este iubit si dupa 37 de ani de la plecarea de pe pamant…doar asta conteaza cu adevarat! In plus, iubirea mai are un avantaj: Nu rugineste niciodata.

Acestor oameni minunati chiar le MULTUMESC !

ps. Sunt dispusa sa mi asum achitarea costului pentru turnarea in bronz a acestui bust… cu conditia ca Primaria Craiova sa mi puna la dispozitie o locatie onoranta. Multumesc.” a explicat Oana Pellea pe reteaua de socializare.

Primaria Craiova a instalat busturi ruginite, lipite cu chit auto, in spatele unor blocuri


Sursa articol Pro-Oltenia

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.