Primaria Craiova amana problema Colegiului Stefan Odobleja de un an si jumatate !

0
195

Primarul Craiovei , Mihail Genoiu se lauda ca renoveaza scoli si gradinite dar situatia unui liceu cu performante nationale si internationale este o problema care merita sa fie amanata de aproape un an si jumatate .

Scoala incepe peste 2 zile iar situatia Colegiului Stefan Odobleja este la fel ca acum un an si jumatate pentru ca administratia PSD si Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj nu sunt in slujba cetatenilor .

“Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanți ai Colegiului Odobleja alături de Monica Sună, inspector general și funcționari din Primărie pentru a găsi împreună soluții la dolenațele acestora. Am stabilit sarcini și termene iar ulterior ne vom întâlni pentru a verifica stadiul lucrurilor stabilite astăzi.” spunea Mihail Genoiu pe 30 august .

Pe 6 septembrie situatia a fost total alta , in loc de solutie Primaria Craiova amana cu o saptamana aceasta problema iar luni incepe anul scolar .

“Asigurarea celor mai bune conditii oferite elevilor cu ocazia deschiderii noului an scolar este obiectivul principal al autoritatilor locale in aceasta perioada. In acest context, Municipalitatea a acordat o atentie sporita situatiei existente la Colegiul Stefan Odobleja.

Citeste si :  Anisoara Stanculescu : Cer Primariei Craiova sa-si asume public esecul inceputului de an scolar si sa prezinte scuze profesorilor, parintilor si elevilor

In cursul zilei de vineri, 30 august 2019, a avut loc o intalnire convocata de catre Primarul Mihail Genoiu la care au participat Inspectorul Scolar General al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, prof. Monica Suna, reprezentanti ai Colegiului Stefan Odobleja si directori din Primaria Municipiului Craiova (PMC) cu atributii in domeniu.

Subiectele discutate, in principal, au privit masurile ce trebuie intreprinse astfel incat Colegiul Stefan Odobleja sa redevina una dintre primele institutii de invatamant din municipiu, in conditiile in care baza materiala disponibila este una de exceptie, iar necesarul de specialisti in domeniul informaticii pe piata muncii este in continua crestere. Atat profesorii cat si Inspectorul Scolar General au convenit sa puna in aplicare un plan pentru a creste numarul claselor de informatica-intensiv, avand ca obiectiv clar imbunatatirea tuturor conditiilor oferite de Colegiul Stefan Odobleja, dar si cresterea prestigiului sau, cel putin la nivelul de odinioara, in conformitate cu baza materiala de care dispune.

Participantii la intalnirea convocata de Primarul Mihail Genoiu au luat in discutie si o eventuala separare a celor doua institutii de invatamant, in contextul cresterii numarului de clase si de elevi de la Colegiul Stefan Odobleja. Cu aceasta ocazie, au fost prezentate mai multe propuneri, motiv pentru care s-a stabilit constituirea unei comisii formata din reprezentanti ai directiilor din PMC si ai ISJ Dolj, care sa analizeze propunerile formulate pana in data de 6 septembrie 2019 si sa identifice solutii pe care sa le prezinte conducerii Primariei Craiova in saptamana imediat urmatoare. Mentionam ca propunerile prezentate sunt de perspectiva, ce vizeaza anii scolari urmatori, si care ar putea asigura un confort suplimentar Colegiului Odobleja.

Concluziile comisiei constituite vor fi prezentate Primarului Mihail Genoiu, urmand ca acestea sa fie analizate saptamana viitoare, cand va fi convocata o noua intalnire, in aceeasi formula.

Citeste si :  ISJ Dolj : Rezultatele candidatilor repartizati in clasa a IX-a in invatamantul doljean

Mentionam ca Primaria Municipiului Craiova isi manifesta respectul fata de activitatea educationala a ambelor unitati de invatamant si isi exprima convingerea ca solutiile gasite vor fi in beneficiul elevilor si cadrelor didactice de la Colegiul Odobleja cat si Liceul Voltaire. Totodata, precizam ca autoritatea locala are obligativitatea de a pune la dispozitie baza materiala, dar modul de organizare al acestei baze, in vederea asigurarii unui serviciu educational de calitate, este in sarcina Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj.” se arata in comunicatul Primariei Craiova.

Citeste si :  Craiova- oras candidat la Capitala Tineretului din Romania 2020?

Domnule Genoiu unde este respectul ca observam altceva ! De un an si jumatate exista aceasta problema .. Primaria Craiova impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj nu au facut nimic concret in a rezolva situatia …

Avem raspunsul Cadrelor Didactice ale Colegiului Stefan Odobleja aici :

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.