Primaria Craiova, angajam… cioclu!

0
114

Necesitatea includerii postului in organigrama: prestarea de servicii “specifice” pentru regiile din subordine
Prima pe lista: TERMO CRAIOVA SRL – nu este necesara argumentatie, caci situatia economica… falimentara este certa, asumata si arhicunoscuta!
Din pacate, postul (de cioclu) nu poate beneficia de o salarizare pe masura veniturilor incasate de SIOMAX (care face, practic, aceeasi treaba!).

Asadar, candidatul ce va fi validat pe post trebuie sa dea dovada de competitivitate si tenacitate, caci doamna Somnea (sefa SIOMAX) nici nu doarme, nici nu se da dusa! Acum “joaca” la doua capete, ambele castigatoare… financiar:
1. Ii canta, interesat, in struna domnului director general (si administrator special) Nedelescu care, invocand o lege data in perioada starii de urgenta, vrea sa mai prelungeasca agonia cu inca un an (se va ajunge la o jumatate de deceniu de reorganizare judiciara!). Ca o paranteza, legea in referire se refera la debitorii care “SI-

AU INTRERUPT ACTIVITATEA total sau partial ca efect al masurilor adoptate (…) pentru prevenirea raspandirii pandemiei”. Aici ar fi o nuanta: daca TERMO CRAIOVA SRL este furnizor al unui serviciu public esential, atunci s-ar impune CONTINUITATE in activitate. Sincope au fost, bineinteles, in furnizarea de caldura si apa calda, dar nu au fost cauzate de masurile restrictive, ci de infrastructura depasita fizic si moral (care apartine Primariei Craiova, insa nu este o “prioritate” a edilului Mihail Genoiu!)!
Ca sa sustina propunerea de prelungire a planului de reorganizare, cei doi administratori – judiciar (Somnea) si special (proaspatul Nedelescu) – invoca (sanchi!) imbunatatirea situatiei financiare… Ai zice ca la TERMO curge lapte si miere si ca va renaste ca pasarea Phoenix!

Citeste si :  Transport agabaritic pe ruta Constanta-Craiova

Daca iese pasenta, doamna Somnea va continua sa incaseze, fara sincope!, onorariul (la care ne vom referi ulterior), desi plata datoriilor restante catre creditori – de numai… 200 de milioane de lei (adica 2.000 de miliarde, ca sa intelegeti dimensiunea dezastrului!) –, plata ar vrea s-o lase mai pentru… toamna!
Finantele, Primaria – dimpreuna cu multe dintre societatile si companiile din subordine –, dar si firme private (cu care TERMO a avut relatii… comerciale) sustin aceasta varianta. Oare spera ca vor mai recupera ceva?!
2. In caz ca sortii se vor dovedi potrivnici se va trece la faliment! Si ce?
Doamna Somnea incearca in mod insidios, contrar procedurilor legale, sa-si adjudece pozitia de lichidator judiciar. Nu are alte pretentii, decat sa-i fie mentinut acelasi onorariu lunar de 4.500 euro (fara TVA) si cam 1,6% (tot fara TVA) din sumele pe care TERMO le are de incasat… Un procent infim care se poate traduce in venituri grase!

In schimb, domnului Nedelescu i s-ar incheia in mod intempestiv mandatul… Suntem convinsi ca, la experienta dumnealui, isi va gasi o alta functie in administratie. Desi a aruncat o lopata (sau mai multe), nu este eligibil pentru actualul post!
Dupa o lunga perioada de letargie – in care a inchis ochii, laolalta cu Primaria si Finantele, la nerespectarea programului de plati – Complexul Energetic Oltenia se pare ca vrea sa ia taurul de coarne…
Dezlegarea situatiei poate avea loc azi, cand se va judeca un nou termen in dosarul de insolventa. S-ar putea sa se impuna urgentarea ocuparii postului!

MAREA PROBLEMA este: Ce va fi dupa? Are Primaria Craiova solutii? Ar parea simplu, ca o firma “de rezerva” este facuta inca din mandatul LOV (deznodamant asteptat!)…
Dar s-a dovedit ca actuala solutie este nesustenabila si ca ar trebui regandita!
Mergem din faliment in faliment, pe spesele Complexului Energetic?
Desi ne dam “campioni la atragerea de fonduri europene”, nu am gasit de cuviinta sa eficientizam sistemul de termoficare!
Iarna nu-i ca vara!

Citeste si :  Marian Vasile : PSD a pierdut Consiliul Local Craiova.

N.B.: Urmeaza si alti “clienti cu potential” pe lista regiilor Primariei, pe care ii vom aminti in episodul urmator…

Sursa : Anghelescu Sorin Facebook

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.