Home » Administratie » Administratie Craiova » Primaria Craiova a fixat taxele de inchiriere a stadionului

Primaria Craiova a fixat taxele de inchiriere a stadionului

Sursa foto : Compania Națională de Investiții

Autorităţile locale au stabilit taxele de folosinţă pentru noul stadion. Arena poate fi închiriată, cu sau fără gazon şi pentru diferite concerte şi mitinguri, pentru filmări publicitare sau chiar filmări private. Toate meciurile, altele decât cele desfăşurate de echipa CS U Craiova, sunt taxate separat. In decursul acestei saptamani incercam sa aflam si acest contract de ce este special .

Primăria Craiova a instituit 15 taxe „cu utilizare temporară” pentru noul stadion de fotbal, bani din care autorităţile îşi propun să acopere costurile necesare pentru administrarea complexului sportiv. „Fiind un proiect de mari dimensiuni, sarcina administrării şi exploatării la standarde optime, în scopul echilibrării balanţei între venituri şi cheltuieli, necesită existenţa unui regulament de utilizare, precum şi instituirea unor taxe locale care să acopere costurile întreţinerii, bani care vor fi obţinuţi din organizarea diferitelor evenimente sportive, culturale, artistice”, se arată în raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre al bugetului local pe anul 2018.

Taxa pentru meciurile din campionatul intern – dublă

În primul rând, stadionul de la Craiova va găzdui meciuri ale echipei Naţionale, caz în care tariful perceput este de 37.100 de lei, pe eveniment. Aceeaşi sumă a fost stabilită şi pentru găzduirea meciurilor din campionatul intern – Liga I, Cupa Ligii şi Cupa României, începând cu faza şaisprezecimilor. Pentru meciurile de Liga Campionilor şi Europa League, autorităţile percep o taxă mai mare –  de 74.200 de lei, pe eveniment. Stadionul este disponibil şi pentru alte activităţi sportive, la nivelul sportului de performanţă (meciuri de rugby la nivel de club, cât şi la nivel de echipe naţionale), caz în care tariful perceput este de 37.100 de lei, pe meci.

Mitingurile şi spectacolele de circ – cel mai mare tarif pana in acest moment !

Noua arenă poate fi folosită şi ca loc de desfăşurare pentru diverse evenimente, altele decât cele sportive. Cea mai mare taxă propusă de autorităţi este cea de folosire a stadionului – cu închirierea inclusiv a suprafeţei de joc – pentru organizarea de „expoziţii, spectacole de circ, mitinguri, alte concerte şi festivaluri”: 92.700 de lei. Pentru evenimentele cu caracter cultural – concerte şi festivaluri – municipalitatea propune o altă taxă – de 60.250 de lei. Pentru evenimente mai restrânse, care nu implică utilizarea gazonului şi a spaţiilor din tribune, arena se închiriază la suprafaţa ocupată, iar tariful fixat va fi de 500 de lei pe metru pătrat, pentru fiecare eveniment.

Sala de conferinţe, loja este disponibila de inchiriat !

Se pot închiria inclusiv spaţiile de birouri şi anexele stadionului, în care se pot desfăşura diverse activităţi. Tariful perceput în acest caz este de 12 lei pe metru pătrat, pe oră. Sala de conferinţă a stadionului se închiriază şi ea contra sumei de 500 de lei, pe oră. Loja stadionului este disponibilă la două tarife: 1.000 de lei pe oră sau 3.000 de lei pentru 4 ore. Spaţiile destinate activităţii comerciale se vor închiria la suma de 15 lei pe metru pătrat, pe eveniment. Autorităţile au fixat taxe şi pentru locurile pentru reclamă publicitară. Cele din interiorul stadionului – altele decât cele adiacente suprafeţei de joc – se taxează la suma de 100 de lei pe metru pătrat, pe zi, iar cele din exterior – la suma de 100 de lei pe metru pătrat, pe lună.

Filmările private sunt si ele admise !

Stadionul este deschis şi pentru vizitarea de către public. Pentru un tur al complexului sportiv, un grup de minimum 10 persoane plăteşte o taxă de intrare de 10 lei de persoană. Dacă este vorba de un grup de elevi, tariful se reduce la jumătate – 5 lei de persoană. În interiorul stadionului, sunt admise şi filmările private, cum ar fi cele pentru realizarea unui album de nuntă sau alt eveniment cu caracter privat. În acest caz, tariful stabilit este de 1.000 de lei, pe oră. Dacă filmările au un caracter publicitar, tariful perceput se dublează – 2.000 de lei, pe oră.

Toate aceste taxe au fost propuse şi incluse de Primăria Craiova în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018, care a fost lansat în dezbatere publică pentru luni.

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Referendum pentru monarhie si democratie. Da sau nu pentru reinstaurarea monarhiei in Romania?

Dupa moartea Regelui Mihai dar si pana atunci au inceput in unele cercuri discutia despre reinstaurarea monarhiei in Romania si a...

Închide