Home » Actualitate » Actualitate Craiova » Primaria Craiova isi bate joc de istoria acestui oras ! Opriti demolarea Morii Barbu Druga din Craiova!

Primaria Craiova isi bate joc de istoria acestui oras ! Opriti demolarea Morii Barbu Druga din Craiova!

Moara Barbu Druga Foto Monumentalist

Moara Barbu Druga, o bijuterie arhitecturala care tine vie amintirea perioadei interbelice a Craiovei, urmeaza sa fie demolata. Un afront impotriva patrimoniului local. 

Am semnalat acest lucru cand am vazut ca exista pe internet o petitie prin care se doreste sa se opreasca demolarea Morii Barbu Druga !

Insa Moara Barbu Druga, prima moara cu aburi din Craiova, mai poate fi salvata.

In urma apelului public lansat de USR Dolj si a refuzului Primariei Craiova de a interveni, mai multe ONG-uri au solicitat Directiei Judetene de Cultura, in conformitate cu art. 20 din Legea 422/2001 privind monumentele istorice, declansarea procedurii de clasare in regim de urgenta a Morii Barbu Druga.

Citeste si :  Scandal pe ore la Colegiul „Carol I“

Acesta solicitare, in mod normal, ar fi trebuit sa fie facuta chiar de catre Primaria Craiova, de Consiliul Judetean ori de Ministerul Culturii, miza fiind un simbol din istoria Craiovei din perioada secolului XIX – inceput de secol XX.

Insa Primaria Craiova refuza dialogul, da dovada de dezinteres si netransparenta, nedorind sa comunice nici macar stadiul in care se afla procesul de clasare a monumentului istoric.

Raspunsul solicitarii formulate este aici :

Citeste si :  FESTIVALUL PUPPETS OCCUPY STREET, EDIŢIA A IV – A, AIR EDITION, CRAIOVA, 25 AUGUST – 1 SEPTEMBRIE 2017

Impreuna cu ONG-urile din Craiova si Bucuresti, USR Dolj va continua sa faca tot ce e posibil pentru salvarea Morii Barbu Druga. Patrimoniul local, istoria Craiovei, sunt mai importante decat un teren pe care se doreste construirea unor blocuri.

Lasa un comentariu aici !
Ajuta si tu Jurnal de Craiova!

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.