Primaria Craiova : Start pentru programul SOLIDARITATE

0
514

Primaria Craiova : Start pentru programul SOLIDARITATE 1Primaria Municipiului Craiova şi Direcţia Publică Comunitară de Asistenţă Socială a Municipiului Craiova  anunţă că, în perioada 13.02.2018 – 16.03.2018, de luni până joi între orele 08:00-16:00, respectiv vineri între orele 08:00 – 14:00, vor avea loc înscrierile pentru programul „SOLIDARITATE”, pentru anul 2018, program ce este destinat sprijinirii persoanelor singure/familiilor aflate în situaţii de risc social din Municipiul Craiova, în vederea prevenirii şi combaterii sărăciei şi riscului de excluziune socială.

 

Programul social „SOLIDARITATE” aprobat prin HCL nr. 487/2017, constă în acordarea, începând cu anul 2018, a beneficiilor de asistenţă socială sub forma tichetelor sociale în valoare de 30 lei, în vederea achiziţionării de produse alimentare (cu excepţia băuturilor alcoolice şi ţigărilor), pentru următoarele categorii de persoane care au domiciliul sau reşedinţa în municipiului Craiova:

a) persoanele încadrate într-un grad de handicap, neinstituţionalizate;

b) şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă, potrivit prevederilor Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obţinute din pensie sau, după caz, din pensii şi indemnizaţii cumulate sunt până la 520 lei/lună inclusiv;

d) persoane beneficiare de ajutor social potrivit Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

e) persoane fără niciun venit, cu vârsta peste 60 de ani.

 

Înscrierea în Programul “SOLIDARITATE” constă în depunerea  la oricare dintre sediile Direcţiei Publice Comunitare de Asistenţă Socială a Municipiului Craiova (str. Eustaţiu Stoenescu, bl. T8, parter sau str. Mitropolit Firmilian, nr. 14) a unui dosar cu următoarele documente, prezentate în original şi copie:

– cerere tip;

– declaraţie pe propria răspundere în care beneficiarul declară că îşi asumă veniturile realizate şi actele doveditoare depuse în acest sens ;

– actul de identitate;

– actul de identitate pentru reprezentantul legal, dacă este cazul;

– actul care atestă calitatea de reprezentant legal al persoanei cu handicap, dacă este cazul;

– cuponul de pensie din luna anterioară celei în care se depune cererea;

– certificatul de încadrare în grad de handicap, dacă este cazul;

– carnetul de evidenţă vizat la zi – pentru şomeri sau adeverinţă eliberată de AJOFM Dolj pentru cei care nu sunt indemnizaţi şi se află în căutarea unui loc de muncă;

– alte documente doveditoare privind apartenenţa la una dintre categoriile menţionate mai sus, în funcţie de caz.

 

Formularele Cererea  tip și Declaraţia pe propria răspundere  pentru înscrierea în programul “SOLIDARITATE”, sunt puse la dispoziție solicitanților de către instituție.

Acordarea tichetelor sociale se face începând cu tranşa următoare stabilirii dreptului la beneficiul social, cu condiţia ca solicitantul să-şi fi achitat obligaţiile de plată faţă de bugetul local. Tichetele sociale se acordă cu ocazia a două sărbători religioase creștine: Sărbătoarea Paștelui și Sărbătoarea Crăciunului.

 

Distribuirea tichetelor sociale se va face la domiciliul, reședința sau adresa de corespondență de pe raza municipiului Craiova, comunicată de către beneficiar pe baza prezentării buletinului sau cărții de identitate.

Tichetele sociale vor fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente. Tichetele valorice nu pot fi folosite pentru achiziționarea de țigări sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformare în bani.

 

Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Direcţiei Publice Comunitare de Asistenţă Socială a Municipiului Craiova.

Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact:

– sediul Direcţiei Publice Comunitare de Asistenţă Socială a Municipiului Craiova, din str. Mitropolit Firmilian, nr. 14, tel. 0351428364;

– sediul Direcţiei Publice Comunitare de Asistenţă Socială a Municipiului Craiova, din str. Eustațiu Stoenescu, nr. 14, tel 0251437617.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.