Primaria Craiova va introduce parcarea cu plata intre blocuri

0
941

Primaria Craiova va introduce parcarea cu plata intre blocuri 1Autoritatile locale intentioneaza sa instituie o taxa anuala pentru folosirea locurilor de parcare care se gasesc intre blocuri. In cazul in care locurile de parcare din jurul blocurilor sunt suficiente pentru toti locatarii care au in proprietate masini, acestea vor fi atribuite in ordinea depunerii cererilor.

Daca locurile sunt insuficiente, se va organiza si licitatie publica.Pe ordinea de zi a sedintei CLM, de joi, se afla printre altele si un proiect de hotarare pentru instituirea unui Regulament privind taxa de parcare pe domeniul public al municipiului. In noul Regulament, se introduce conceptul de „parcare de resedinta cu plata pe domeniul public“, care face referinta la parcarile din jurul imobilelor care sunt folosite de locatari..
Parcarile de resedinta sunt cele situate la mai putin de 30 de metri de blocuri, pe domeniul public. Acestea vor fi atribuite numai dupa amenajarea, semnalizarea si numerotarea acestora de catre administratorul parcarilor. Cetatenii vor fi informati de acest lucru prin intermediul asociatiile de proprietari. Persoanele care doresc sa detina un astfel de loc de parcare trebuie sa depuna ulterior cereri pentru obtinerea autorizatiilor.
Pentru a obtine autorizatia de parcare, proprietarul masinii trebuie sa depuna la primarie o solicitare in acest sens, care sa fie insotita de copii certificate ale urmatoarelor acte: act de identitate; documente ce fac dovada domiciliului/resedintei sau din care rezulta dreptul de folosinta a vehiculului; certificatul de inmatriculare al vehiculului; cartea de identitate a vehiculului Daca parcarile aferente unor imobile nu se ocupa, locurile disponibile vor fi alocate solicitantilor de la imobilele invecinate.
Cand se vinde masina, titularul autorizatiei are la dispozitie 30 de zile ca sa rezerve locul pentru un alt autovehicul. Daca se vinde apartamentul, proprietarul are la dispozitie 30 de zile pentru a solicita realocarea unui alt loc de parcare. In cazul in care nu se fac demersurile de mai sus, autorizatia se anuleaza si locul ramas liber va fi alocat altcuiva.
Regulamentul mai spune ca se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament. Cel de-al doilea loc de parcare se atribuie numai daca parcarea nu se ocupa, chiar si atunci cererile urmand sa fie solutionate in ordinea depunerii. De asemenea, locurile de parcare se atribuie numai pentru autovehiculele de maximum opt locuri si o greutate de 3,5 tone. Regulamentul mai specifica si cum vor fi utilizate locurile de parcare: intre orele 8.00-18.00, de luni pana vineri, pe locul respectiv poate parca orice persoana care tranziteaza zona; intre orele 18.00-8.00 de luni pana vineri si de sambata pana luni la ora 8.00 locul de parcare apartine celui care detine autorizatia.”

Visits: 7

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.