Mihail Genoiu a depus juramantul ca primar al Craiovei

Primaria intra in colaborare cu Spitalul Regional Craiova 1

In sedinta extraordinara de joi a Consiliului Local Craiova s-a votat, in unanimitate, si aprobarea unui Protocol de asociere intre primarie, Ministerul Sanatatii, Prefectura si Consiliul Judetean (CJ) Dolj, in vederea realizarii obiectivului de investitii „Spital Clinic Regional de Urgenta Craiova“. Potrivit acestui protocol, asocierea consta, de fapt, in cooperarea interinstitutionala dintre partile enumerate, „in scopul derularii si respectarii termenelor proiectului, sprijinirii si asigurarii de personal pentru realizarea Spitalului Regional“. „Protocolul pe care l-am votat este unul intre autoritatile locale. Nu sunt lucruri concrete, dar ne angajam sa sustinem proiectul legat de acest spital. Impreuna cu presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, si cu directorul ADR Sud-Vest Oltenia am participat,vinerea trecuta, la o discutie pe aceasta tema la Ministerul Sanatatii. Am punctat, in discutiile de acolo, ca acest obiectiv trebuie sa aiba o coordonare unitara si am solicitat ministrului sanatatii sa se ocupe personal de aceasta coordonare. La ultima intalnire s-a stabilit ca suprafata sa fie de 27 de hectare, extinsa de la 18 hectare, cat a fost initial. Se asteapta cat de curand hotararea de guvern pentru ca terenul sa fie transferat de la Ministerul Apararii Nationale, de care apartine, la Ministerul Sanatatii“, a precizat primarul Mihail Genoiu. „Din acest moment, lucrurile au intrat pe un fagas foarte clar. In cursul zilei de ieri (miercuri, n.r.) am primit o solicitare pentru organizarea unei videoconferinte pe 13 martie cu toate autoritatile si cu toti furnizorii de utilitati“, a adaugat edilul.

Citeste si :  Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea : Din septembrie la Craiova se va face o investitie de aproximativ 150 milioane de euro

Directorul ADR Sud-Vest Oltenia a mai mentionat ca primaria s-a angajat sa intocmeasca PUZ-ul pentru zona in care se va construi spitalul regional si pentru trecerea terenului in intravilan (cele 27 de hectare se afla peste drum de Centura de Nord a Craiovei) si ca s-a eliberat deja un Certificat de Urbanism pentru acest obiectiv. „Ne angajam in continuare, cu toate fortele pe care le avem, pentru a pune umarul la acest proiect. La ora aceasta, Spitalul Regional Craiova este o certitudine, se va construi. In perioada urmatoare, vom fi pusi in contact cu proiectantii care deruleaza stadiile anterioare executiei si vom putea sa vedem ce inseamna contributia noastra legata de utilitati si de celelalte lucruri care tin de primarie“, a afirmat edilul.

Primarul Craiovei a tinut sa dezvaluie si faptul ca au existat discutii si cu directorul adjunct al ANL, „in vederea construirii de locuinte de serviciu pentru medici“. „Acest spital va avea un grad foarte ridicat de tehnologie, motiv pentru care toti medicii va trebui sa fie pregatiti anterior in spitale foarte importante din Europa. De aceea sunt aceste discutii cu directorul ANL pentru a se construi un numar de locuinte destinate specialistilor care vor lucra in Spitalul Regional Craiova“, a afirmat Genoiu. „De la nivelul nostru mic ar trebui sa ne asiguram ca nu va exista nici un fel de eroare, nici o zi de intarziere care sa duca la o eventuala esuare a acestui proiect. Sa punem cu totii umarul pentru ca acest spital sa fie realizat pana la urma“, a spus si Flavius Sirop, consilier local din partea PNL.

Citeste si :  Marian Vasile consilier PNL: "Pana in 2020 va fi o apocalipsa financiara"

Informeaza GDS.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.