Primaria Municipiului Craiova da in administrarea Liceului Voltaire cladirea  situata pe strada Electroputere, nr. 21 1Liceul „Voltaire” din Craiova, unitate de invatamant preuniversitar de stat intrata in reteaua scolara incepand cu anul 2016, aduce la cunostinta faptul ca in data de 28 august 2018 s-a pus in aplicare HCL 282/28.06.2018, potrivit careia Primaria Municipiului Craiova da in administrarea unitatii noastre de invatamant cladirea situata pe strada Electroputere, nr. 21, in scopul folosirii acesteia drept sediu.
Bunurile Colegiului „Stefan Odobleja” aflate in interiorul pavilionului predat catre Liceul „Voltaire” pot fi preluate, in prezenta delegatilor Primariei, pe baza documentelor de inventar detinute de administratorul de patrimoniu al Colegiului.
Suntem increzatori ca in urmatoarea perioada cadrele didactice ale celor doua unitati de invatamant isi vor putea concentra eforturile pentru asigurarea unui mediu educational de calitate, in beneficiul elevilor si ne exprimam, pe aceasta cale, dorinta de normalitate si colaborare. In acest sens, tinem sa subliniem ca nu consideram ca exista un conflict intre Liceul „Voltaire” si Colegiul „Stefan Odobleja”, ci mai degraba o nazuinta comuna, aceea de existenta a unui cadru propice pentru buna desfasurare a actului educational. Speram, asadar, ca orice eventuale neintelegeri cu personalul si elevii Colegiului „Stefan Odobleja” sa poata fi preintampinate prin dialog.
Mentionam ca intrarea in posesia spatiului destinat Liceului „Voltaire” nu ar fi fost posibila fara sprijinul Primariei Municipiului Craiova, ISJ Dolj si Institutiei Prefectului, care au organizat deplasari pe teren si sedinte de mediere cu toate partile implicate. Pe parcursul demersurilor pentru transferarea dreptului de administrare asupra pavilionului situat in str. Electroputere, nr. 21, catre Liceul „Voltaire”, reprezentantii institutiei noastre au participat la toate discutiile care au avut ca scop solutionarea amiabila si detensionarea situatiei aparute ca urmare a obiectiilor ridicate de reprezentantii Colegiului „Stefan Odobleja”. Nu am dat niciodata curs provocarilor, unicul nostru scop fiind sa ne desfasuram activitatea, astfel incat celor 346 de elevi ai Liceului „Voltaire” sa nu le fie negat accesul la educatie.
Liceul „Voltaire” este un proiect educational unic in Craiova, care a luat fiinta din dorinta de a le oferi elevilor craioveni posibilitatea de a studia intr-un liceu in limbi straine la standarde europene. Intrucat infrastructura scolara trebuie sprijinita, nicidecum descurajata, privim cu optimism spre viitor si suntem increzatori ca liceul „Voltaire” va demonstra, in continuare, prin rezultatele excelente ale elevilor sai, ca este un proiect care merita sustinut.

Citeste si :  Elevii din Dolj stau acasa maine! Cursurile sunt suspendate

Director,
Prof.dr. Dorina Loredana POPI

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.