Primaria Municipiului Craiova : Programul social SOLIDARITATE

0
550

Primaria Municipiului Craiova : Programul social SOLIDARITATE 1Primaria Municipiului Craiova si Directia de Asistenta Sociala Craiova anunta ca, in perioada 15.01.2019 – 08.03.2019, in zilele de luni, marti, joi si vineri intre orele 08:30 – 16:30, respectiv miercuri intre orele 08:30 – 18:30, vor avea loc inscrierile pentru programul SOLIDARITATE, pentru anul 2019, program ce este destinat sprijinirii persoanelor singure/familiilor aflate in situatii de risc social din Municipiul Craiova, in vederea prevenirii si combaterii saraciei si riscului de excluziune sociala.

Programul social SOLIDARITATE, aprobat prin Hotararea Consiliului Local nr. 487/2017, modificata prin Hotararea Consiliului Local nr. 375/2018, consta in acordarea, incepand cu anul 2019, a beneficiilor de asistenta sociala sub forma tichetelor sociale in valoare de 30 lei, in vederea achizitionarii de produse alimentare (cu exceptia bauturilor alcoolice si tigarilor), pentru urmatoarele categorii de persoane care au domiciliul sau resedinta in municipiul Craiova:

a) persoanele incadrate intr-un grad de handicap, neinstitutionalizate;

b) somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj sau care se afla in cautarea unui loc de munca, potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare;

Citeste si :  Craiova : Se închide circulaţia rutieră în Pasajul Universităţii

c) pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii, indemnizatii si alte venituri cumulate sunt pana la 640 lei/luna inclusiv;

d) persoanele beneficiare de ajutor social potrivit Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;

e) persoanele fara niciun venit, cu varsta peste 60 de ani.

Inscrierea in Programul SOLIDARITATE consta in depunerea la oricare dintre sediile Directiei de Asistenta Sociala Craiova (str. Eustatiu Stoenescu, bl. T8, parter sau str. Mitropolit Firmilian, nr. 14) a unui dosar cu urmatoarele documente, prezentate in original si copie:

– cerere tip;

– declaratie pe propria raspundere in care beneficiarul declara ca isi asuma veniturile realizate si actele doveditoare depuse in acest sens ;

– actul de identitate;

– actul de identitate pentru reprezentantul legal, daca este cazul;

Citeste si :  Primaria Craiova: Program redus la ghiseele Directiei Impozite si Taxe, joi, 16 noiembrie

– actul care atesta calitatea de reprezentant legal al persoanei cu handicap, daca este cazul;

– cuponul de pensie din luna anterioara celei in care se depune cererea;

– certificatul de incadrare in grad de handicap, daca este cazul;

– carnetul de evidenta vizat la zi – pentru someri sau adeverinta eliberata de AJOFM Dolj pentru cei care nu sunt indemnizati si se afla in cautarea unui loc de munca;

– alte documente doveditoare privind apartenenta la una dintre categoriile mentionate mai sus, in functie de caz.

Formularele reprezentand „Cererea tip” si „Declaratia pe propria raspundere” pentru inscrierea in programul SOLIDARITATE sunt puse la dispozitie solicitantilor de catre institutie sau pe site-ul Directiei de Asistenta Sociala Craiova – www.spascraiova.ro.

Acordarea tichetelor sociale se face incepand cu transa urmatoare stabilirii dreptului la beneficiul social, cu conditia ca solicitantul sa-si fi achitat obligatiile de plata fata de bugetul local.

Tichetele sociale se acorda cu ocazia a doua sarbatori religioase crestine: Sarbatoarea Pastelui si Sarbatoarea Craciunului.

Citeste si :  Stefan Ion Mugurel,Presedinte Dreapta Liberala Dolj : Dupa comunism si socialism, Romania vrea capitalism

Distribuirea tichetelor sociale se va face la domiciliul, resedinta sau adresa de corespondenta de pe raza municipiului Craiova, comunicata de catre beneficiar pe baza prezentarii actului de identitate.

Tichetele sociale vor fi folosite doar pentru cumpararea de alimente. Tichetele valorice nu pot fi folosite pentru achizitionarea de tigari sau bauturi alcoolice, iar valorificarea acestora prin transformare in bani este interzisa.

Modificarile intervenite cu privire la domiciliu, resedinta, venituri sau orice alte schimbari ale datelor completate in cerere se comunica in scris, in termen de 10 zile, Directiei de Asistenta Sociala Craiova.

Informatii suplimentare se obtin la urmatoarele date de contact:

– sediul Directiei de Asistenta Sociala Craiova, din str. Mitropolit Firmilian, nr. 14, tel. 0351428364;

– sediul Directiei de Asistenta Sociala Craiova, din str. Eustatiu Stoenescu, bl. T8, parter, tel. 0251437617.

– site-ul Directiei de Asistenta Sociala Craiova: www.spascraiova.ro.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.