Primaria vrea sa resistematizeze Craiova, cu noi sensuri unice

0
163

Primaria vrea sa resistematizeze Craiova, cu noi sensuri unice 1Primaria Craiova intentioneze sa schimbe din temelii modul in care este sistematizata circulatia in oras. Cu ajutorul unui soft, autoritatile spun ca se vor studia toate intersectiile din cartiere si se vor institui noi sensuri unice pe strazile adiacente. Primul cartier este Valea Rosie.

Sistematizarea circulatiei in Craiova s-a facut la intamplare, in functie de cum au venit solicitarile din partea cetatenilor sau altor institutii interesate, acesta fiind si un motiv pentru care traficul din oras se desfasoara acum anevoios, a tras concluzia primarul Mihail Genoiu, la dezbaterea cu cetatenii pe tema parcarilor cu plata. „De-a lungul anilor, oricine a venit cu o solicitare de sens unic pe o strada, dintr-un motiv oarecare, a primit aprobare. S-a intrunit comisia de sistematizare a primariei care a stabilit daca e bine sau nu sa fie instituit un sens unic, pe o anumita strada”, a aratat primarul Craiovei care a fost modalitatea de lucru a municipalitatii, de pana acum.

Se lucreaza cu un soft performant

Citeste si :  Ce ne asteapta pe 26 mai ? AEP a comandat in plus 2,5 milioane de buletine de vot pentru europarlamentare fata de numarul de votanti

Potrivit edilului, insa, de ceva timp, Primaria Craiova a intrat in posesia unui soft, gratie unui proiect european derulat de ADR, care simuleaza crearea acelor sensuri unice. „In functie de variantele pe care le alegi cu sensuri unice, acest soft iti da care este cresterea sau reducerea traficului si cum optimizeaza instituirea unei astfel de masuri acest lucru”, a detaliat Genoiu. Cu ajutorul acestui soft, a mai spus primarul, a fost analizata toata zona Valea Rosie – Sarari si a fost stabilita o circulatie pe sensuri unice, in Craiova. „De aceasta data, este un lucru stiintific pe o zona intinsa, nu mai este luata in calcul doar o strada”, a aratat edilul in ce consta diferenta.

Sistemul va fi extins in tot orasul

Dupa ce vor fi stabilite strazile pe care se vor schimba sensurile de circulatie fata de ceea ce este acum, autoritatile ii vor fi instiinta din timp pe oameni, astfel incat sa fie prevazatori cand vor porni in trafic. Mai mult decat atat, reprezentantul Primariei Craiova a anuntat si ca acest sistem de sistematizare a circulatiei prin intermediul instituirii de sensuri unice va fi impus, treptat, in tot orasul. Din sala, a venit si o propunere a unui cetatean care i-a propus primarului sa ii trimita pe functionari intr-un schimb de experienta la Piatra Neamt, acolo unde traficul a fost reglementat tot prin propunerea de sensuri unice si a avut succes.

Intra in obligatia catre UE

Mai mult decat atat, primarul Craiovei a explicat ca municipalitatea este obligata cumva sa rezolve acest capitol, al sistematizarii circulatiei, intrucat este o conditie impusa de Uniunea Europeana la contractul de achizitie a autobuzelor si tramvaielor, pe fonduri europene. „La aceasta ora, in axele pe care noi le vom depune la ADR pentru obtinerea de bani sunt toate aceste sistematizari de intersectii. De fapt, baza aceasta este pentru obtinerea autobuzelor. Ideea este ca se fluidizeaza traficul, se reglementeaza intersectia si abia dupa aceea, comisia europeana zice, bun, iti dau si autobuze ca sa circuli”, a explicat Mihail Genoiu.

Citeste si :  CANDIDATURA PNR LA PRIMARIA CRAIOVA, VALIDATA DE BIROUL ELECTORAL MUNICIPAL

Intersectia de la Universitate va fi resistematizata

Legat de pasajul suprateran, primarul a dezvaluit faptul ca pasarela aceasta a fost gandita sa treaca inclusiv peste Calea Bucuresti, dar s-a rupt in zona teatrului din cauza faptului ca banii au fost limitati. „Sunt colegii din primarie care au lucrat, in perioada aceea, la scrierea proiectului si la semnarea contractului financiar, si au fost obligati sa reduca lungimea pasajului pentru ca atatea erau fondurile alocate Craiovei, ca si pol de dezvoltare, la vremea respectiva”. Edilul a afirmat ca municipalitatea pregateste un studiu de fezabilitate pentru sistematizarea acestei intersectii cu probleme, precum si a altora: Garlesti si strapungerea de la Traian Lalescu. O sa le facem, dar nu se fac cum ai batea din palme”, a promis primarul Craiovei.

Citeste si :  Probleme la Salubritate Craiova !

Sursa Cuvantul Libertatii

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.