Primul autobuz electric din noul lot a ajuns ieri la Craiova

0
701

Primul autobuz electric din noul lot a ajuns ieri la Craiova.

Autobuzele sunt dotate cu rampă destinată accesului persoanelor cu dizabilități, sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, sistem de numărare a călătorilor, sistem de supraveghere video sau sistem pentru internet gratuit Wi-Fi.

Noile mijloace de transport în comun au o lungime de 12 metri, o capacitate de 91 de călători, dintre care 29 pe scaune și o autonomie de peste 250 km.

„Este primul autobuz din cele 30 care ajunge în Craiova. Luna următoare trebuie să mai vină încă 23, restul în iulie. Autobuzul arată super. E cel mai frumos din România, cum i-am obișnuit pe craioveni. În, plus, am mai depus un proiect pe fonduri europene, prin PNRR, pentru alte 20 de autobuze electrice, pentru că vrem să înnoim parcul auto al RAT, să avem numai autobuze electrice și noi. De asemenea, pot să vă anunț că, cel mai probabil tot în luna iulie, vom fi în măsură să începem să efectuăm transportul în comun și în zona metropolitană, mai precis în comunele de lângă Craiova, primul inel. cred că vom decongestiona astfel intrările în oraș, pentru că oamenii care în fiecare dimineață vin la serviciu sau își aduc copiii la școală vor avea această alternativă”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.