Primul judet unde masca devine obligatorie in aer liber. Amenzile se vor aplica „la cuantumul maxim”

0
139

Primul judet unde masca de protectie devine obligatorie in aer liber este Arges. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a luat aceasta masura in sedinta de marti.

„Se vor aplica amenzile in cuantum maxim pentru cei care nu poarta masca.Masura intra in vigoare de miercuri dimineata, la prima ora”, a declarat prefectul de Arges.

Prefectul judetului Arges, Emanuel Soare, a declarat ca niciuna dintre cele 12 localitati din judet vizate pentru carantinare nu indeplineste criteriile de inchidere in acest moment. S-au adoptat, insa, noi restrictii valabile in Arges, in sedinta de marti a Comitetului pentru Situatii de Urgenta. Oficialii au decis ca masca de protectie devine obligatorie si in aer liber, iar parcurile si terasele se inchid de la ora 22.00, informeaza presa locala.

Citeste si :  OZANA BARABANCEA, INFECTATA CU CORONAVIRUS! A INTRAT IN CONTACT CU MARCEL PAVEL ..

„Avem instrumente mai eficiente in acest moment pentru a combate efectele pandemiei. In Arges, raportam aproximativ 100 de cazuri noi zilnice. Avem o legislatie care ne ajuta la nivelul judetului Arges, nu consideram ca izolarea si carantina sunt necesare in acest moment la nivel de judet. Astazi, in urma a numeroase discutii si intalniri cu primarii, am identificat o serie de noi masuri restrictive”, a declarat prefectul.

Toate evenimentele private se vor supune legislatiei restricitive existente si pentru terase, a explicat prefectul. „Am luat masura obligativitatea purtarii mastii in spatii publice, la toate persoanele cu varsta de peste 5 ani, in spatii unde sunt mai mult de doua persoane”, a explicat marti prefectul de Arges, care a daugat ca restrictiile se aplica in toate localitatile din judet.

Amenzile se vor aplica „la cuantumul maxim”

Prefectul de Arges a precizat ca masura obligativitatii portului mastii pe strada va intra in vigoare miercuri dimineata, „dupa rasaritul soarelui”.
„Scopul nostru e sa-i facem pe oameni sa poarte masca, vom incepe campanii prin care sa le putem oferi oamenilor masti. Amenzile sunt cele din legislatie – intre 500 de lei si 2.500 lei, iar noi recomandam aplicarea la cuantum maxim a amenzilor”, a mai spus prefectul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.