Primul oraș din România care s-a umplut de refugiați din Ucraina. Hotelurile sunt pline cu sute de familii

0
133

Principalele hoteluri din municipiul Botoşani au epuizat spaţiile de cazare, ca urmare a cererilor venite din partea cetăţenilor ucraineni, care au părăsit ţara în urma invadării Ucrainei de către ruşi. Sute de familii din Ucraina, care au ajuns la Botoşani cu autoturisme sau cu microbuze, s-au cazat în noaptea de joi spre vineri în mai multe hoteluri din municipiul reşedinţă de judeţ.

„La noi s-au cazat peste 30 de persoane din Ucraina. Fişele de cazare au fost completate în limba engleză, pentru că probabil nu ştiu limba română. Noi în acest moment nu mai avem camere libere”, a declarat, pentru AGERPRES, recepţionera unui hotel din zona ultracentrală a municipiului. Persoanele din Ucraina nu au statut de refugiaţi, ci apar în evidenţele autorităţilor române ca fiind turişti. Mulţi dintre ei provin din zona capitalei Kiev.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Citeste si :  Ursula von der Leyen a facut marele anunț: Obiectivul este de a prezenta cererea de aderare a Ucrainei la UE în această vară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.