PRIOTEASA: HIGH-TECH INDUSTRY PARK CRAIOVA SE ANUNTA UN SUCCES

0
480

PRIOTEASA: HIGH-TECH INDUSTRY PARK CRAIOVA SE ANUNTA UN SUCCES 1Președintele Consiliului Județean  Dolj, Ion Prioteasa, a susținut joi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate investițiile derulate în vederea amenajării terenului și a realizării rețelelor interioare de drumuri și de utilități pentru noua platformă economică dezvoltată de administrația doljeană – High-Tech Industry Park (HTIP) Craiova.

Președintele CJ Dolj, a precizat că instituția va derula, în perioada  următoare, procedura de achiziție publică și pentru investițiile similare în exteriorul parcului industrial.
A fost vizitat și depozitul pentru stocarea și alimentarea cu combustibil a aeronavelor, o investiție care a fost realizată de compania Eurogenetic și care deservește Aeroportul Internațional Craiova (AIC).

„Vom lansa, în aceste zile, licitația în vederea atribuirii contractului de realizare a rețelelor exterioare de utilități și de drumuri la High-Tech Industry Park Craiova. Cea de-a doua platformă de afaceri pe care o dezvoltă Consiliul Județean Dolj se anunță un succes: până în prezent, au fost semnate contracte cu 12 companii, care au ocupat o suprafață cumulată de 8 hectare de teren, angajându-se să realizeze investiții în valoare totală de aproximativ 9 milioane de euro și să creeze peste 860 de locuri de muncă. Totodată, am avut prilejul de a vizita o investiție recent finalizată, la un depozit de stocare și alimentare a aeronavelor cu kerosen, o investiție realizată de compania privată Eurogenetic, pe un teren concesionat de la Consiliul Județean Dolj. Depozitul funcționează, la o scară mai mică, din anul 2011, iar în acest an s-a reușit extinderea lui, proces care a devenit necesar în condițiile creșterii accentuate a volumului de activitate la Aeroportul Internațional Craiova, care a depășit 335.000 de pasageri de la începutul anului până în prezent“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa

 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.