PRO DEMOCRATIA: Lucian Dindirica, seful Bibliotecii Aman din Craiova, continua sa batjocoreasca memoria eroilor asasinati in Decembrie 1989

1
255

,,Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova a luat act cu stupefactie de organizarea, in ziua de 14 decembrie 2019, in incinta Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman” din Craiova a unui asa-zis eveniment de lansare a cartii „Celula 0” scrisa de Ion Dascalu, implicat in evenimentele sangeroase din Decembrie 1989, o carte care, conform cu prefata scrisa de Mihai Marcu, ar prezenta „fata nevazuta a organelor abilitate cu securitatea statului si a conducerii lui”, cum intr-un mod eufemistic este prezentata Securitatea, principalul instrument criminal al regimului comunist.

Printre invitatii oficiali la acest eveniment pseudo-cultural s-au regasit si doi fosti turnatori (colaboratori) ai Securitatii comuniste.

Primul dintre acesti fosti turnatori-colaboratori ai Securitatii comuniste este fostul jurnalist comunist Lupescu Dan. Conform informatiilor oferite de site-ul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Curtea de Apel Bucuresti, prin Sentinta Civila Nr. 4252 / 25.06.2012, constata calitatea de colaborator al Securitatii in cazul lui Lupescu Dan.

In textul sentintei civile se precizeaza ca Lupescu Dan, in calitate de jurnalist al ziarului „Inainte” – Organ al Comitetului Judetean Dolj al PCR si al Consiliului Popular Judetean”, a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ de „Toma Alexandru/Alex”.

Citeste si :  Inca un tramvai tras de celebra Basculanta !

Al doilea fost turnator-colaborator al Securitatii comuniste, participant la acest pseudo-eveniment cultural, este Marcu Mihai. Conform informatiilor oferite de site-ul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Tribunalul Bucuresti (Sectia a IX-a – Contencios Administrativ si Fiscal) prin Sentinta Civila nr. 2559/ 07.10.2008, constata calitatea de colaborator al Securitatii in cazul lui Marcu Mihai.

In textul sentintei civile se precizeaza ca Marcu Mihai a colaborat cu Securitatea comunista, in perioada 1979-1989, sub numele conspirativ de „Constantin Gheorghe”.

Consideram ca este inacceptabil ca o institutie publica, finantata din banii cetatenilor unei tari care este membra a Uniunii Europene, sa gazduiasca activitati publice la care sa participe, in calitate de invitati oficiali, fosti ofiteri sau turnatori ai Securitatii comuniste.

Citeste si :  Masuri de ordine publica pe stadionul Ion Oblemenco la partida Universitatea CRAIOVA– Universitatea CLUJ

Conducerea Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman” din Craiova nu este la prima actiune de sfidare a memoriei jertfei celor asasinati in Decembrie 1989. Reamintim ca in aceeasi institutie, in ianuarie 2018, a fost gazduita lansarea unei carti elogioase dedicata ultimului sef al Securitatii comuniste, Iulian Vlad.

Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova reafirma concluzia Raportului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania (Raportul Tismaneanu) conform careia „Securitatea si trupele sale speciale, ajutate direct de Militie, a reprezentat principalul instrument al represiunii comuniste impotriva poporului roman”.

In contextul in care comemoram 30 de ani de la jertfa pentru libertate a celor asasinati in Decembrie 1989 de fortele de represiune, este socanta nepasarea cu care conducerea Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman” din Craiova si personal dl. Dindirica Lucian Costin, fiul unui ofiter erou al Revolutiei din Decembrie 1989, permit ca fosti ofiteri si turnatori ai Securitatii comuniste sa se manifeste in mod public, in cadrul unor evenimente oficiale gazduite de institutie, intr-un toxic efort de recuperare a imaginii Securitatii, instrument criminal al dictaturii comuniste din Romania.

Citeste si :  Stefan Stoica , Presedinte PNL Dolj : Votul de duminica poate fi un vot care sa dea un semnal pentru schimbarea majoritatii in Parlament Romaniei.

In consecinta, Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova insista in a solicita lui Dindirica Lucian Costin, managerul Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman” din Craiova si consilier PSD in cadrul Consiliului Local Craiova, sa-si prezinte demisia de onoare din functia de manager al bibliotecii.

Totodata, Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova, in cazul in care managerul Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman” din Craiova refuza sa demisioneze, solicita membrilor Consiliului Judetean Dolj si Presedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, sa-l demita pe dl. Dindirica Lucian Costin din functia respectiva.

Carla STOICA

Presedinta

Asocitia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.