Probleme pentru Olguta Vasilescu . Dosarul „Fatada” revine in instanta .. Va prezentam in exclusivitate PLANGEREA IMPOTRIVA ORDONANTEI DE CLASARE !

0
773
Probleme pentru Olguta Vasilescu . Dosarul "Fatada" revine in instanta .. Va prezentam in exclusivitate PLANGEREA IMPOTRIVA ORDONANTEI DE CLASARE !
Probleme pentru Olguta Vasilescu . Dosarul "Fatada" revine in instanta .. Va prezentam in exclusivitate PLANGEREA IMPOTRIVA ORDONANTEI DE CLASARE !

In dosarul „Fatada” Olguta Vasilescu era urmarita penal pentru ca le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primaria, sa faca sponsorizari catre o asociatie non-profit pentru reabilitarea fatadelor blocurilor din centrul Craiovei, dar si pentru ca si-ar fi folosit influenta pentru obtinerea unor sume de bani pentru campania electorala din 2012. Directia Nationala Anticoruptie a dispus clasarea in decembrie 2020.

„Infractoarea Vasilescu Lia Olguta a coordonat santajarea firmelor care furau la granit, balast, cabluri si fiare vechi Prin procesul-verbal contestat in prezenta cauza, Directia generala POR din Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei publice a constatat un furt de 2875635,16lei facut de SC Recon SA prin aplicarea unor materiale proaste drept granit de inalta calitate in Centrul istoric al Craiovei.
In perioada desfasurarii lucrarilor la centrul istoric al Craiovei, ocupam functia de presedinte al Asociației de Proprietari Bloc Romarta. Pentru a-si inmuia ciocul pesedist in banii firmelor contractate si pentru a se lauda in
fata electoratului craiovean cu mari realizari de fatada, infractoarea Vasilescu Lia Olguta a dispus in mod nelegal ca blocului meu sa ii fie schimbata culoarea pe banii firmelor care aveau contracte cu Primaria pentru renovarea centrului istoric.
Pentru a convinge firmele sa sponsorizeze vopsirea, descoperind ca firmele care lucrau nu respectau proiectul, ci foloseau materiale mai ieftine, de calitate inferioara, si ca, in anumite zone, aplicau cantitati de material mai reduse, infractoarea Vasilescu Lia Olguta a decis sa le santajeze.
In consecinta, a dispus ca „sponsorii” sa dea bani pentru intreaga fatada, dar in realitate sa fie vopsita doar jumatate, anume doar partea care se vede din strada principala, iar diferenta sa ajunga la SC Recon SA prin dublarea pretului lucrarilor” se arata in plangerea penala de catre Petru Becheru.

Plangerea privind solutia de neurmarire/netrimitere in judecata a fost depusa, pe 22 februarie 2021, la Tribunalul Dolj, iar joi, 11 martie a.c., instanta a decis scoaterea cauzei de pe rol si inaintarea acesteia Tribunalului Bucuresti in vederea pronuntarii reunirii dosarului nr. 1013/63/2021 al Tribunalului Dolj la dosarul nr. 4552/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti. Termenul in dosar este 5 aprilie 2021.

Directia Nationala Anticoruptie a dispus clasarea dosarului „Fatada” in care Olguta Vasilescu era urmarita penal, pentru ca le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primaria, sa faca sponsorizari catre o asociatie non-profit pentru reabilitarea fatadelor blocurilor din centrul Craiovei, dar si pentru ca si-ar fi folosit influenta pentru obtinerea unor sume de bani pentru campania electorala din 2012.

Potrivit ordonantei de clasare a DNA, Vasilescu era cercetata pentru folosirea influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, luare de mita si spalare de bani, iar procurorul de caz a dispus clasarea urmarii penale, motivand ca nu exista probe prin care sa se poata stabili ca aceasta „ar fi conditionat derularea in bune conditii a contractelor de Primaria Craiova de efectivitatea sponsorizarilor”.

Contestatarul sustine acum ca, pe de o parte, DNA invoca faptul ca nu au fost suficiente probele la dosar si, de cealalta parte, Ministerul Dezvoltarii cere Primariei Craiova restituirea banilor alocati pentru renovarea centrului Craiovei, din cauza calitatii granitului montat, care, conform expertizelor ulterioare solicitate, s-a dovedit ca a fost de o calitate mai slaba, deci mai ieftin decat in devizul lucrarilor. Diferenta de bani, care este de sute de mii de lei, rezultata din costul real al materialului folosit, ar fi fost utilizata, drept sponsorizare, la vopsirea fatadelor din centrul Craiovei.

In rechizitoriu depus in 2016 , se discuta faptele dar nu se aduce in discutie granitul folosit doar acuzatiile care i se aduceau celor implicati in dosar si modul cum au procedat . Astfel a fost ocolit acest aspect al dosarului.

In paralel a fost depusa o reclamatie si la OLAF . Au fost facute expertize care au demonstrat ca materialul folosit nu este granit ..

„O buna parte din banii furati ca urmare a folosirii de materiale proaste la strazile centrului istoric al Craiovei au fost spalati prin intermediul unui ONG care a schimbat ilegal culorile blocurilor din centrul Craiovei. Folosirea de materiale proaste este constatata, cu prejudicii de miliarde, de Ministerul Dezvoltarii prin procesul-verbal nr. 141598/21.10.2019. (…) Schimbarea culorilor este ilegala, deoarece nu exista nicio autorizatie in acest sens. Numita Vasilescu Lia Olguta este cea care a sprijinit folosirea de materiale proaste, este cea care a coordonat sponsorizarile catre Pro Craiova (N.red.: ONG-ul prin care s-au facut sponsorizarile), este cea care a protejat si incurajat lucrarile ilegale de schimbare a culorilor si este acum reprezentantul legal al contestatorului procesului-verbal prin care Ministerul Dezvoltarii constata folosirea de materiale proaste si prejudicii de miliarde. Toate aceste chestiuni sunt demonstrate cu inscrisurile inregistrarilor audio si video depuse de la dosarul penal. Furtul constatat de Directia POR demonteaza ordonanta procurorului DNA (…) iar procurorul cauzei a ignorat total aceste probe”, se arata in plangerea formulata la ordonanta de clasare a dosarului data de DNA.

Folosirea de materiale proaste este constatata, cu prejudicii de miliarde, de Ministerul Dezvoltarii prin procesul-verbal nr. 141598/21.10.2019 .. Acest proces verbal nu a fost luat in considerare de catre magistrat care a dat clasarea dosarului ..

DNA a dispus si ridicarea masurilor asiguratorii instituite in cauza prin ordonanta din 7 iunie 2016, respectiv ridicarea sechestrului bunurilor imobile aflate in proprietatea lui Radu Preda si a Elenei Popescu, presedintele Asociatiei Pro Craiova, asociatia non-profit prin care s-au derulat sponsorizarile, precum si ridicarea popririlor asupra sumelor de bani detinute de Preda, Popescu si Vasilescu in unitatile bancare din Romania.

Probleme pentru Olguta Vasilescu . Dosarul "Fatada" revine in instanta .. Va prezentam in exclusivitate PLANGEREA IMPOTRIVA ORDONANTEI DE CLASARE ! 1

DNA a mai dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru dare de mita si spalare de bani a oamenilor de afaceri Marian Petcu de la Recon SA, Mihail Tanasescu si Tiberiu Urdareanu de la UTI Grup SA, Marian Mandrila de la SC Mari Vila Com SRL, si Liviu Cioana de la Mitliv Exim SRL, toti avand calitatea de martori denuntatori. Anchetatorii au considerat ca faptele acestora „au fost comise sub imperiul unei constrangeri morale (periclitarea derularii contractelor dintre societatile comerciale si municipiul Craiova), ce reprezinta o cauza de neimputabiliate”.

Probleme pentru Olguta Vasilescu . Dosarul "Fatada" revine in instanta .. Va prezentam in exclusivitate PLANGEREA IMPOTRIVA ORDONANTEI DE CLASARE ! 2

Tribunalul Bucuresti a decis pe 15 decembrie 2016 sa trimita, pentru a doua oara la DNA, dosarul in care primarul din Craiova, Lia Olguta Vasilescu, era acuzata de fapte de coruptie, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti. Initial, pe 7 octombrie, un judecator de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti a constatat ca rechizitoriul intocmit de DNA in acest dosar contine nereguli. Magistratul a stabilit ca fiind nule mai multe probe stranse de anchetatori, respectiv declaratiile date de trei martori in fata ofiterilor de politie judiciara, deoarece acestia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmarire penala, precum si o declaratie data de denuntatorul Ionut Parvulescu. Tot atunci, judecatorii au stabilit ca Olgutei Vasilescu i s-a incalcat dreptul la aparare.

Lia Olguta Vasilescu fusese trimisa in judecata pe 19 iulie 2016, fiind acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (doua infractiuni) si spalare de bani (doua infractiuni). In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mita (doua infractiuni) si instigare la spalare de bani, si Elena Daniela Popescu, la data faptelor presedinta Asociatiei Pro Craiova, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Plangere Olguta Vasilescu by Jurnalde Craiova on Scribd

Views: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.