Probleme tehnice la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă ! Reactorul s-a deconectat de la Sistemul Energetic National

0
79

Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National sâmbătă dimineață din cauza apariției unei „disfunctionalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară”, anunță compania Nuclearelectrica.

Anul trecut, Unitatea 2 a avut o oprire planificată de 350 de ore, la care s-au adăugat aproape 100 de ore de oprire neplanificată. Și la Unitatea 1 au fost probleme agentul de răcire, care au necesitat oprirea reactorului pentru 160 de ore pentru remedierea unei  neetanșeități care a provocat o scurgere minoră de agent de răcire, a anunțat Nuclearelectrica.

Citeste si :  Craiova a iesit azi in strada si a spus NU Koslodui!

„Deconectarea automată s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând conform proiectului. Precizăm faptul că deconectarea automată a Unității 2, precum și lucrările de remediere nu au impact advers asupra securității nucleare a reactorului, pesonalului unității, populației și mediului înconjurător”, afirmă reprezentanții Nuclearelectrica.

SN Nuclearelectrica SA mai anunță că va reveni cu comunicat de presă la momentul reconectarii Unității 2 la SEN. Specialiștii companiei cu capital majoritar de stat lucrează acum la remedierea cauzei, pentru a reconecta Unitatea 2 la Sistemul Energetic Național.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.